Orașe și regiuni pe care merită să le vizitezi la sfârșit de toamnă

Ultima actualizare:

    Nu putem să nu trecem pe listă și o veritabilă destinație din RomâniaSursa foto: Shutterstock
Nu putem să nu trecem pe listă și o veritabilă destinație din RomâniaSursa foto: Shutterstock

Dacă te numeri printre norocoșii care nu și-au „consumat” toate zilele de concediu în perioada verii, păstrându-și câteva și pentru finalul de toamnă, atunci poți începe să îți pregătești bagajul. Pentru că tot a venit luna reducerilor și ofertelor Black Friday, în noiembrie este ideal să pleci într-un city-break în una dintre următoarele destinații:

Lisabona, Portugalia

Aflată la patru ore jumătate cu avionul de București, Lisabona  își bucură turiștii cu veri călduroase, dar și cu toamne și ierni blânde. Pregătește-ți cea buna incaltaminte de barbati, pentru că străzile boeme și interesante ale capitalei te vor ademeni să descoperi Lisabona  pas cu pas. Castelul Sao Jorge, Liftul Santa Justa, Largo do Carmo, Piața Comerțului, Piața Rossio, Tramvaiul 28, Museo dos Azulejos, Torre de Belem, Monumentul Descoperirilor, Catedrala San Jeronimos sunt doar câteva dintre obiectivele pe care merită să le treci pe listă pentru a le vizita. 

Toscana, Italia 

Italia este una dintre țările care acordă importanță unei forme de turism pe care o putem numi turism viticol. Iubitorii de vinuri pot vizita cramele din zonă. Destinații turistice notabile în Toscana includ Pisa, Lucca, Florența, Siena. În plus, în aceste zone te poți bucura de o experiență gastronomică care abundă în culori și arome.

Brașov, România

Nu putem să nu trecem pe listă și o veritabilă destinație din România. De ce Brașovul? Toamna, acest oraș este un fel de tablou în aer liber ce are grijă să își încânte fiecare turist prin paleta sa de culori în degradé. Dacă ești un pasionat al turismului montan, merită să îți planifici un weekend în Brașov. De aici pornesc multe trasee, fie că alegi să mergi către Tâmpa, Postăvaru, Piatra Mare sau Bunloc, călătoria ta cu siguranță va fi una relaxantă, care îți va încărca bateriile și te va ajuta să scapi de stresul acumulat după o săptămână întreagă de muncă.

Paris, Franța

Oare mai are capitala Franței nevoie de prezentare? Cu siguranță că nu. Aflându-se pe lista cu orașe pe care este musai să le vizitezi măcar o dată în viață, Parisul merită descoperit chiar și toamna. Acum este mai puțin aglomerat și agitat decât în alte sezoane, așa că te poți bucura în liniște de străzile boeme ale capitalei. Centrul Pompidou, Basilica Sacre Coeur, Champs Elysee, Muzeul Versailles, Musée d’Orsay și Muzeul Luvru sunt doar câteva dintre obiectivele care te așteaptă să le descoperi. 

Islanda

Dacă îți dorești să te acomodezi mai devreme cu zăpada, zilele răcoroase de iarnă și cu atmosfera care ne duce cu gândul la sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, dă o fugă până în  Islanda, unde vei găsi multă libertate, mai ales în lunile de sfârșit de toamnă. Aici poți explora fel de fel de cascade, vulcani și ghețari, poți admira focile și te poți bucura de primele aurore boreale ale sezonului. 

Tu ce planuri ai la acest final de toamnă? Care dintre aceste destinații te încântă cel mai mult?

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net