Opt lei asiatici de la o grădină zoologică din India, bolnavi de Covid

Ultima actualizare:

    Leii bolnavi de Covid au luat virusul de la angajații Grădinii Zoologice
Leii bolnavi de Covid au luat virusul de la angajații Grădinii Zoologice

Opt lei de la o grădină zoologică din India sunt bolnavi de Covid-19. Este vorba despre patru masculi și patru femele. În prezent, animalele sunt izolate și primesc tratament adecvat. „Leii se simt bine”, a declarat directorul parcului zoo.

Oficialii Parcului Zoologic Nehru au decis să testeze leii pentru Covid-19 după ce medicii veterinari au observat că felinele prezintă simptome caracteristice infecției cu coronavirus: pierderea poftei de mâncare, tuse și secreții nazale, transmite Daily Mail. Animalele au fost testate folosind teste RT-PCR, iar rezultatele au fost pozitive, a transmis Centrul pentru Biologie Celulară și Moleculară, acolo unde au fost trimise spre analiză probele. Din fericire, specialiștii au concluzionat că genomul probelor Covid-19 analizat nu prezintă motive de îngrijorare. Prin urmare, forma bolii este una extrem de ușoară.

Leii bolnavi de Covid sunt izolați și primesc tratament

Cei opt lei, patru masculi și patru femele, fac parte dintr-un grup de12 animale care sunt adăpostite în incintele Lion Safari pe o suprafață de 40 de acri, scrie Times of India. 

Directorul grădinii zoologice nu a infirmat dar nici confirmat știrea. El a spus că încă nu a primit rezultatele testelor. „Este adevărat că leii au prezentat simptome de Covid-19, dar nu am primit încă rezultatele testelor PCR. Prin urmare, nu am ce să comentez. Leii se simt bine. Când am observat primele simptome, am decis să efectuăm teste și să trimitem probele la laborator”.

Cei opt lei sunt izolați de celelalte animale și primesc îngrijirea și tratamentul adecvat unei infecții virale. Vestea bună este că felinele răspund bine la tratament, se recuperează și sunt în afara oricărui pericol, au mai declarat oficialii. 


    În Marea Britanie, o pisică bolnavă de Covid a fost eutanasiată
În Marea Britanie, o pisică bolnavă de Covid a fost eutanasiată

Alte cazuri de animale infectate cu Covid-19

Specialiștii au afirmat că, de la debutul pandemiei multe grădini zoologice dar și ferme de au raportat cazuri de Covid la animale. Acestea s-au îmbolnăvit în urma contactului direct cu oamenii. Un caz asemănător de infecție cu coronavirus la lei a avut loc în Spania, în decembrie anul trecut. Patru lei de la Grădina Zoologică din Barcelona au contactat virusul de la doi angajați ai parcului. Tot anul trecut, dar în luna aprilie, la grădina zoologică din Bronx, SUA; au fost infectați patru tigri și trei lei. O puma s-a îmbolnăvit și ea în Africa de Sud.

Și în Marea Britanie s-au întâlnit cazuri de animale domestice infectate cu Covid. Cunoscut este cazul unei pisici din rasa Ragdoll care a luat boala de la stăpânii ei și, pentru că avea mari dificultăți de respirație, a trebuit să fie eutanasiată. În urma necropsiei s-a constatat că plâmănii animalului erau afectați iremediabil de pneumonie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net