Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: Reacţia inedită a locuitorilor

Ultima actualizare:
Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: Poze cu pisici au împânzit spaţiul virtual
Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: Poze cu pisici au împânzit spaţiul virtual

O amplă operaţiune antiteroristă la Bruxelles care a avut loc duminică seara (22 noiembrie) a dus la arestarea a 16 persoane suspectate că ar fi implicate în ameninţările cu atentate din Belgia. Vizat în operaţiune a fost chiar Salah Adbeslam, despre care se crede că a jucat un rol important în atentatele de pe 13 noiembrie de la Paris. Locuitorii oraşului au avut însă o reacţie inedită la această operaţiune antiteoristă: ei au publicat poze cu pisici pe reţelele de socializare pentru a deruta teroriştii.

Vasta operaţiune antiteroristă la Bruxelles a avut ca scop prinderea lui Salah Adbeslam, în vârstă de 26 de ani, unul dintre suspecţii în atentatele de la Paris, în urma cărora au murit 130 de persoane şi peste 350 au fost rănite. Autorităţile au declarat că cel puţin 16 oameni au fost arestaţi, ca urma a 19 raiduri în capitala Belgiei.

Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: ameninţarea nu a fost îndepărtată

În ciuda arestărilor, operaţiunea antiteroristă la Bruxelles nu a dus la îndepărtarea ameninţării grave şi inimente care viza oraşul belgian.  Procurorul şef a declarat luni (23 noiembrie) că un judecător va decide în cursul zilei dacă cei 16 suspecţi vor rămâne arestaţi. Eric va der Sypt  a mai precizat că identităţile lor nu vor fi făcute publice, notează theguardian.com.

Procurorul şef a mai explicat că poliţia a tras focuri de armă asupra unei maşini suspecte găsite în Bruxelles, dar nu e clar dacă incidentul e legat de această operaţiune antiteroristă. La Bruxelles, starea de alertă este menţinută, după ce duminică o treime din oraş a fost închisă.

Această operaţiune antitoristă la Bruxelles a fost începută după o ameninţare cu bombă în oraşul belgian. Metroul nu a circulat, iar şcolile au fost închise. Presa locală a numit măsurile “fără precedent” şi “istorice”: central istoric a fost împânzit de forţe armate şi elicoptere au survolat zona. În plus, restaurante au fost evacuate, străzi blocate şi rezidenţii au fost rugaţi să nu se apropie de ferestre.

Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: locuitorii oraşului au împânzit reţelele de socializare cu poze cu pisici

Oficialii belgieni au rugat locuitorii să nu publice mesaje pe reţelele de socializare despre această operaţiune antiteroristă la Bruxelles. Drept răspuns, cetăţenii oraşului au început să publice poze cu pisici pe internet. Sub hashtagul #BrusselLockdown (nr: Bruxelles închis), ei a pus tot felul de imagini cu animalele lor, conform theguardian.com.


    Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: Poze cu pisici au împânzit spaţiul virtualFoto: Twitter
Operaţiune antiteroristă la Bruxelles: Poze cu pisici au împânzit spaţiul virtualFoto: Twitter

Astfel, reţeaua de socializare Twitter a fost împânzită de fotografii amuzante cu pisici îmbrăcate în super eroi de benzi desenate, personaje din filme precum Star Wars sau cu ghemuri de lână. Unii au scris chiar mesaje în dreptul imaginilor: “Nu daţi informaţii despre operaţiunea din Bruxelles care ar putea ajuta suspecţii. Puneţi poze cu pisici pentru a-I deruta”, a scris un internaut pe Twitter.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net