Alegerile din Olanda, câștigate de liberali!

Ultima actualizare:

    Olanda își alege azi noul ParlamentFoto: Getty
Olanda își alege azi noul ParlamentFoto: Getty

Miercuri, 15 martie, sunt așteptați la urne 13 milioane de olandezi cu drept de vot pentru a-și alege noul Parlament. Ultimele sondaje indică o victorie a partidului actualului premier în exercițiu, Mark Rutte, dar la mică distanță se află și partidul extremistului Geert Wilders.

UPDATE: Partidul premierului olandez, Mark Rutte, a câștigat alegerile legislative, potrivit exit poll-urilor. Rezultatul alegerilor este considerat extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene.

Partidul premierului Mark Rutte, VVD: 31 de locuri Partidul Libertăţii al lui Geert Wilders: 19 locuri Creştin-Democraţii: 19 locuri D66: 19 locuri

Olandezii sunt așteptați la vot până la ora 21.00 (ora locală și ora României), când urnele se vor închide și va începe numărarea voturilor, precizează Reuters. Sondajele arată că Wilders și partidul său nu are momentan șanse de a câștiga alegerile și de a forma apoi un nou Guvern, dar o eventuală victorie a acestuia a stârnit o adevărată undă de șoc în Uniunea Europeană.

Geert Wilders are viziuni anti-silamice și dorește scoaterea țării din blocul comunitar, exact după modelul Brexit. În condițiile victoriei partidului extremist, liderii europeni se pot aștepta ca după un Brexit să se producă și un Nexit.

„Voi vota cu Wilders pentru că sper că va aduce o schimbare și va face o Olandă mai bună. Nu sunt de acord cu tot ceea ce spune, dar simt că imigrația este o problemă”, a declarat o alegătoare.

Pe liste s-au înscris 28 de partide, dar în sondaje conduc Partidul Popular pentru Libertate și Democrație (condus de Mark Rutte) și Partidul pentru Libertate (condus de Geert Wilders).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net