A ocolit Pământul de 13 ori să bea 50.000 de halbe

Ultima actualizare:
Totul a  început  în 1984,  după o  băută  cu trei  prieteni din  copilărie
Totul a început în 1984, după o băută cu trei prieteni din copilărie

Peter Hill merită un rând de bere din partea casei după ce a reuşit să îşi vadă visul cu ochii. Britanicul de 63 de ani a înfiinţat împreună cu trei amici o echipă de băutori de bere şi timp de 35 de ani a colindat prin 21.404 cârciumi din Regatul Unit doar pentru a face ceea ce îi place.

”Fiecare dintre noi are o pasiune în viaţă. Eu consider berea de tip Ale (n.r. un tip de fermentare la cald specific, ce are ca rezultat o bere cu gust fructat, plin şi dulce) cea mai mare invenţie a omenirii şi mi-am dedicat 35 de ani din viaţă descoperirii ei”, a declarat pentru The Mirror, Hill. În 1984, britanicul a înfiinţat cu încă trei amici clubul degustătorilor de bere ”Black Country Ale Tairsters”. Scopul a fost acela de a bea împreună 50.000 de halbe din baruri diferite. Aşa au ajuns să petreacă 300 de zile din an la crâşmă degustând, savurând şi numărând înghiţiturile. 


    Totul a  început  în 1984,  după o  băută  cu trei  prieteni din  copilărie
Totul a început în 1984, după o băută cu trei prieteni din copilărie

Clubul a devenit în timp mult mai mare, alte zeci de băutori aderând pe ”nerăsuflate” şi expediţiile de degustare s-au extins şi pe 70 de insule din jurul Marii Britanii. Recent, Peter Hill a ciocnit cu un barman cea de a 50.000-a halbă de bere şi a făcut totalul carierei lui de 35 de ani. Aşa a descoperit că din 1984 şi până în 2019, a vizitat 21.404 baruri şi a mers cu maşina 514.000 de kilometri (adică de 12,8 ori circumferinţa Terrei). Pentru a fi sigur că expediţiile organizate de el cu ceilalţi degustători nu vor eşua din cauza calităţii inferioare a berii ce urma să fie băute, Hill a făcut rost de o hartă a berăriilor din Regatul Unit. 

”Am avut noroc cu producătorii de bere Banck’s, din Wolverhampton. De la ei am luat harta şi cu ajutorul ei ne-am făcut planul de bătaie”, a explicat britanicul care vrea să scrie o carte despre ”revelaţiile berii”.

La ce este bună berea

  • Berea face bine la creier – cercetătorii au descoperit că o bere pe zi scade riscul apariţiei bolii Alzheimer şi a demenţei. În plus, protejează creierul de efectele negative ale aluminiului din organism.
  • Berea întăreşte inima – credeţi sau nu, cercetătorii au descoperit că berea scade riscul apariţiei afecţiunilor cardiace cu 20-40%. În plus, berea curăţă vasele de sânge şi stimulează fibrinogenul.
  • Berea curăţă rinichii – consumul regulat de bere reduce riscul apariţiei pietrelor la rinichi cu 40%. Şi asta
  • pentru că are în compoziţie substanţe care stimulează rinichii “să lucreze” optim.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net