Oamenii de știință din Australia au început testarea a două posibile vaccinuri împotriva coronavirusului

coronavirus.jpg

teste coronavirus
În cinci luni am ajuns la peste 2,3 milioane de îmbolnăviri la nivel mondial
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Peste tot în lume, autoritățileși oamenii de știință colaborează pentru eradicarea cât mai rapidă a pandemiei de coronavirus. Este și cazul unor cercetători din Australia, care au început testarea a două potențiale vaccinuri împotriva coronavirusului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a dat acordul ca vaccinurile, produse de Universitatea Oxford şi compania americană Inovio Pharmaceutical, să fie testate pe animale, pentru a se vedea dacă sunt sigure și efieciente pe oameni, relatează bbc.com, citat de news.ro.

Şi alţi cercetători din lume lucrează la realizarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului, însă Organizaţia Australiană pentru Cercetări Ştiinţifice şi Indistriale (CSIRO) susţine că testele sale vor fi primele teste preclinice cuprinzătoare ale vaccinurilor care să fie folosite pe un model animal.

Cercetătorii spun că rapiditatea şi nivelul cooperării globale care a făcut posibil acest nivel au fost fără precedent. “În mod normal, durează unul până la doi ani să ajungem la acest nivel şi noi am scurtat acest interval, perioada fiind de aproximativ două luni”, a spus Rob Grenfell, cercetător în cadrul CSIRO.

În ultimele zile, echipa CSIRO a folosit vaccinuri asupra unor dihori, mamifere mici despre care s-a constatat că se infectează cu Sars-Cov-2 în acelaşi mod ca oamenii.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1