O țară africană va avea pentru prima dată în istoria continentului un tren de mare viteză

tgv.jpg

tren
Marocul, prima țară africană care va avea un tren de mare viteză
Foto: captură foto/Youtube

Marocul va deveni prima țară africană unde va fi inclus transportul public cu un tren de mare viteză (TGV). Acesta va străbate coasta Atlanticului a acestui stat, având ca principal obiectiv, conectarea zonelor mai sărace cu centrul financiar marocan.

Trenul de mare viteză cu etaj, de origine franceză va face în 2018 legătura dintre orașul Tanger și Casablanca, orașul-capitală al Marocului, precizează CNN. Noile trenuri vor putea atinge viteze de până la peste 300 km/h. Noul mijloc de transport va străbate de două ori mai repede distanța făcută de trenurile actuale și va depăși performanețele trenului din Africa de Sud, introdus în 2012.

Este un proiect de peste duă miliarde de dolari și este inclus de zece ani în planul de dezvoltare a infrastructurii. Este însă și un proiect cu miză politică. În timp ce Regele Mohammed al VI-lea al Marocului consideră că introducerea trenului de mare viteză va aduce prestigiu țării, opoziția este de părere că proiectul este mult prea costisitor și nu merită investit.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1