O sculptură cu o mască de protecție decorează una dintre cele mai vechi catedrale din Marea Britanie

st-albans.jpg

st albans
Catedrala St. Albans din Hertfordshire este unul dintre cele mai vechi lăcașe de cult din Marea Britanie
Sursă foto: Gettyimages

Impactul pandemiei de coronavirus a fost imortalizat în piatră. Altarul din secolul XIV al unei catedrale istorice din Marea Britanie a fost renovat recent cu un element care imortalizează pandemia de COVID-19: o mască sculptată în piatră pe fața uneia dintre figuri.

Catedrala St. Albans din Hertfordshire, Anglia, este cel mai vechi loc de venerare continuă din Marea Britanie.Construcția acesteia a început la sfârșitul secolului XI pe locul de înhumare al martirului creștin Alban, primul sfânt britanic, catedrala fiind terminată în 1115.

Altarul recent renovat a fost adăugat catedralei în 1350 pentru a-l onora pe sfântul Amfibalus, fiind unul dintre cele două altare ale clădirii (celălalt, adăugat în jurul anului 1308 îl comemorează pe sfântul Alban).

stone-mask.jpg

masca de piatra
Noua sculptură a Catedralei St. Albans
Sursă foto: Gettyimages


Pe lângă repararea și reconstruirea părților deteriorate ale altarului, zidarii au adăugat o nouă sculptură pentru a aminti despre criza sanitară declanșată în întreaga lume de noul coronavirus. 

Altarul are acum o nouă față însă doar ochii acesteia sunt vizibili. Restul trăsăturilor sunt ascunse sub o mască de protecție, o imagine care a devenit mult prea familiară din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Hotnews.ro. „Această mică figură din colțul altarului sfântului Amfibalus va servi drept amintire importantă în secolele care vor urma cu privire la evenimentele din ultimul an”, a declarat reverendul Abi Thompson, decan la parohia locală.
Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1