O româncă şi-a deschis un restaurant în Japonia, numit Yashibe, adică „Ia şi be“, ca în Moldova

andra-grosu.jpg

Andra Grosu promovează tradițiile românești în Asia
foto: Facebook

Românii se fac remarcați și în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii. Andra Grosu este o ieșeancă stabilită de 17 ani în Japonia, la peste 11.800 de km de ţară, într-un oraş numit Gifu. Românca deține acolo un restaurant inedit și i-a cucerit pe niponi cu preparatele românești. De Sfântul Andrei, românca a avut un mesaj emoționant pentru cei de acasă.

Iubirea şi dorul de ţară, de tradiţii şi, mai ales, de gustul mâncărurilor ca la bunica, au determinat-o pe Andra Grosu să-şi facă în Japonia o afacere care să-i amintească mereu de România, scrie Adevarul.ro. Andra a deschis un restaurant cu produse culinare româneşti, pe care l-a numit Yashibe şi care se poate citi „IA ŞI BE“, aşa cum îndeamnă gazdele din Moldova orice oaspete care le calcă pragul. 

 

Acum, la Yashibe, mâncărurile româneşti sunt savurate de japonezi, francezi şi americani, dar şi de românii care vor să se simtă ca acasă. "Astăzi, pe 30 noiembrie, sărbătoresc Sfântul Andrei, sărbătoresc ziua mea de naştere. Iar mâine (n. red. - 1 decembrie) sărbătoresc înfiinţarea restaurantului Yashibe şi, bineînţeles, România. Ceea ce vreau eu să fac este ca fiecare persoană care vine aici, la Yashibe, să se simtă ca acasă. Vă aştept la Yashibe oricând cu o ciorbiţă caldă, cu un vin fiert. Să ne bucurăm unii de alţii!”, transmite românca Andra Grosu din Japonia.

Citește povestea Andrei Grosu pe www.adevarul.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1