O româncă de 32 de ani, premiată de regele Spaniei pentru implicarea din timpul pandemiei. A fost șofer voluntar la Crucea Roșie

Ultima actualizare:

    Românca Alice Mihaela Cozma a primit Ordinul Meritul Civil de la regele Felipe al SpanieiFoto: Facebook Crucea Roșie din Spania
Românca Alice Mihaela Cozma a primit Ordinul Meritul Civil de la regele Felipe al SpanieiFoto: Facebook Crucea Roșie din Spania

Alice Mihaela Cozma, o româncă stabilită în Spania, a fost premiată chiar de regele Felipe al VI-lea pentru implicarea sa în acțiuni de voluntariat în perioada pandemiei.

Alice Cozma trăiește de aproape 14 ani în Alemandralejo (Badajoz), iar pe timpul crizei sanitare generate de pandemie s-a implicat activ în acțiuni de voluntariat în comunitatea sa, devenind șofer pe o ambulanță a Crucii Roșii.

“Nici în cele mai frumoase vise nu mi-aș fi imaginat așa ceva”, a spus românca de 32 de ani despre medalia primită din mâinile suveranului Spaniei. În legătură cu situația trăită în ultimul an, din postura de voluntar, Alice Mihaela Cozma a povestit: “Cel mai greu a fost să-i văd pe oameni plângând pe stradă și frica pe care o aveau”. 

Alice Mihaela Cozma lucrează într-o farmacie

Tânăra din Vaslui lucrează într-o farmacie, și-a pierdut mama în copilărie și a ajuns în Spania când nici nu împlinise 19 ani, alături de un unchi care trăia acolo. Timp de opt ani, aceasta a reușit să aibă propriul bar, perioadă în care a obținut și permisul de conducere oentru toate categoriile de autovehicule.

A aflat despre activitatea de voluntariat la Crucea Roșie spaniolă și s-a înscris la cursurile de transport medical auxiliar. A fost voluntar pentru Crucea Roșie, apoi, timp de 3 ani, a fost șefa Departamentului de Ajutor și Urgențe al Adunării Regionale Tierra de Barros. În timpul pandemiei, Mihaela a continuat ca șofer voluntar pe ambulanță

Alice Mihaela Cozma a stat de vorbă cu cei de la vremeanoua.ro și le-a povestit că a făcut totul pentru ca oamenii bolnavi de Covid să fie ajutați, a asistat pacienți, a mers la bătrânii singuri, le-a dus medicamente și i-a ajutat. Tânăra a muncit mult pentru ca cei infectați să ajungă pe mâinile medicilor.

24 de oameni, premiați de regele Spaniei cu Ordinul Meriturl Civil

16 femei și opt bărbați, printre care o casieră de supermarket, un șofer de camion și o ospătăriță cu sindromul Down, au fost premiați cu Ordinul Meritul Civil.

„O zi pentru recunoaștere și recunoștință față de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul și dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus regele Felipe VI la începutul ceremoniei. Ceremonia a fost organizată cu ocazia celei de-a șaptea aniversări a urcării sale pe tronul Spaniei, informează publicațiile spaniole.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net