O prințesă din Arabia Saudită „sfidează” rigorile religiei musulmane. Cum se îmbracă

printesa_saudita_4.jpg

printesa saudita
Deena este o prințesă saudită care iese din tiparele tradiționale musulmane
Foto: Getty

Obișnuim să credem că femeile de religie musulmană sunt obligate să poarte acel veșmânt tradițional, dar regula nu se aplică întotdeauna, mai ales când ești membră a familiei regale din Arabia Saudită. Această prințesă ne face să vedem cu alți ochi sexul frumos de religie musulmană pentru că ea transmite mândria feminină și libertatea de alegere așa cum nu ne-o închipuim că ar exista în lumea lor.

Deena Abdulaziz Al-Saud a devenit prințesă prin căsătoria cu Saud bin Abdulaziz bin Nasser Al-Saud, al cărui bunic a fost rege al Arabiei Saudite. Potrivit Bright Side, Deena nu este precum alte femei din țara sa și nu ne referim doar la statutul său.

printesa_saudita_1.jpg

printesa saudita
Ea nu este împotriva veșmântului tradițional musulman saudit, este pur și simplu alegerea ei de a se purta după moda occidentală
Foto: Getty

Prințesa saudită nu a fost niciodată văzută purtând burka sau hijab, iar acest lucru nu provine din faptul că s-ar împotrivi veșmântului tradițional, ci ține de propria ei alegere. Deena este designer, are propriul său magazin de haine exclusiv și este o mare admiratoare a diverselor stiluri de modă europene.

Ne dăm seama de preferințele ei numai privind-o cum se îmbracă atunci când apare în public sau la diferite evenimente mondene. Deena este surprinsă deseori tunsă foarte scurt, impunând o intensă impresie occidentală prin aspectul său și poartă ținute foarte viu colorate și care diferă mult de hainele sobre și foarte largi specifice tradiției musulmane.

printesa_saudita_3.jpg

printesa saudita
Deena este soția unui prinț al cărui bunic a fost regele Arabiei Saudite
Foto: Getty

Departe de a depăși anumite standarde, prințesa saudită nu poartă ținute indecente, rochiile sale (unele de culori foarte stridente), cu toate că sunt mai scurte, nu urcă niciodată mai sus de genunchi. Fie că respectă statutul său de soție ori regulile confesionale sau consideră că acest lucru o caracterizează mai bine, Deena rămâne totuși o prințesă saudită atipică. Cel puțin în raport cu prejudecățile existente în Occident.

printesa_saudita_5.jpg

printesa saudita
Îi plac culorile vii
Foto: Getty

Preferă ținutele care-i descoperă discret umerii, gleznele sau brațele, să-și acopere ochii cu ochelari de soare la modă, să aibă o atitudine mai rebelă, alteori plină de senzualitate. Aceste caracteristici fac din Deena o femeie de succes și cu siguranță ar putea reprezenta un model de urmat pentru multe femei musulmane. 

printesa_saudita_6.jpg

printesa saudita
Nu poartă niciodată fuste foarte scurte sau indecente
Foto: Getty
Loading...
 
 

Citește și