Trei persoane au fost ucise într-un atac armat în tramvai la Utrecht, în Olanda

atac-armat-utrecht.png

tramvai utrecht olanda
Atacatorul a tras cu arma într-un tramvai din Utrecht
foto: Poliția din Utrecht

Trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite într-un atac armat care avut loc într-un tramvai, într-o zonă rezidenţială a oraşului Utrecht, a anunţat luni poliţia olandeză. Autoritățile vorbesc despre posibile motivaţii teroriste, iar premierul Mark Rutte a catalogat situaţia drept ”foarte îngrijorătoare”.

UPDATE: Numărul morților a ajuns la trei.  Primarul orașului Utrecht a mai spus, în cadrul unei conferințe de presă, că pe lângă cei trei morți, sunt și nouă răniți.

Atacul a avut loc la 10.45 (11.45, ora României). Bărbatul s-a urcat în tramvai, a deschis din senin focul, după care a fugit la bordul unei maşini, care e căutată de poliţie în aceste momente, conform Digi 24. Unităţile antitero au descins la faţa locului, iar la căutari participă şi elicoptere ale poliţiei. ”Un bărbat a început să tragă sălbatic”, a declarat un martor ocular pentru site-ul olandez de ştiri nu.nl.

Autoritățile au ridicat nivelul de alertă teroristă la maximum

Nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la maximum, niciun tramvai nu mai circulă, iar toate moscheile din oraş au fost evacuate, ca măsură de precauţie. Accesul în gara din Utrecht a fost intrezis, în timp ce paza a fost întărită pe toate aeroporturile din Olanda. Asta în timp ce premierul Mark Rutte şi-a anulat evenimentele programate pentru astăzi şi a convocat o şedinţă de urgenţă a guvernului.

Situaţia este în continuare neclară, fiindcă există martori care spun că ar exista de fapt mai mulţi atacatori. Informaţie nu a fost confirmată, însă, de forţele de poliţie.

 

Citește și:

Atac armat în două moschei din Noua Zeelandă: 49 morți. Unul dintre atacatori a transmis LIVE pe Facebook

Cine este Brenton Tarrant, unul dintre autorii atacului armat din Noua Zeelandă

Loading...

Citește și

  • Cei mai mulţi români cred că ţara lor nu va ajunge o ţintă a extremiştilor musulmani. Motivul? Noi i-am exasperat doar pe vestici, ceea ce-i face pe fundamentalişti să ne compătimească. Totuşi, dacă ai fi prins într-un atac terorist, ai ştii cum să scapi cu viaţă? Iată ce ar trebui să faci!

  • atac terorist

    Egiptul a fost zguduit de un nou atentat vineri seara, 24 noiembrie, în care cel puțin 300 de persoane și-au pierdut viața. Atacul terorist a avut loc la o moschee din Peninsula Sinai. Printre victime se numără și copii.