O nouă variantă de SARS-Cov-2, mult mai transmisibilă, descoperită în Regatul Unit. Se impun restricții de călătorie

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

Marea Britanie urmează să oprească temporar zborurile şi sosirile din Africa de Sud, după ce a descoperit o variantă şi mai infecţioasă a noului coronavirus pe teritoriul britanic, relatează ABC News.

Ministerul sud-african al Sănătăţii anunţa săptămâna trecută că a descoperit o nouă mutaţie genetică a SARS-CoV-2 şi că aceasta s-ar putea afla la originea unei intensificări recente a infecţiilor în ţară.

„Cu ajutorul capacităţii genomice impresionante a sud-africanilor, am descoperit două cazuri ale unei noi variante a noului coronavirus aici, în Regatul Unit”, a anunţat joi ministrul britanic al Sănătăţii Matt Hancock.

„Ambele sunt cazuri de contact care au călătorit în Africa de Sud în utimele câteva săptămâni”, a precizat el. Marea Britanie depune deja eforturi să oprească răspândirea unei tulpini mutante a virusului care este cu 70% mai transmisibilă şi efectuează studii cu privire la aceasta.

Această variantă este mult mai transmisibilă

„Această nouă variantă este extrem de îngrijorătoare, pentru că este şi mai transmisibilă şi se pare că s-a mutat şi mai mult decât noua variantă descoperită în Marea Britanie”, a anunţat ministrul.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, noua variantă diferă de cea din Marea Britanie, iar ambele prezintă mutaţii care le fac mai transmisibile decât tulpini aflate în circulaţie. Ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps a anunţat că Londra impune restricţii de călătorie Africii de Sud.

Ce măsuri au fost impuse

„Am luat decizia de a opri temporar zborurile şi sosirile în Anglia din Africa de Sud începând de mâine (vineri), la ora (locală) 9.00, în urma apariţiei unei noi tulpini a (noului) coronavirus”, a anunţat el.

O izolare dură a fost impusă în Marea Britanie, care a înregistrat un nou număr-record de contaminări - 39.237. Bilanţul morţilor a crescut, în ultimele 24 de ore, cu 744.

Cazurile de contact ale noii variante a noului coronavirus şi persoanele care au fost în Africa de Sud în ultimele două săptămâni şi cele cu care au intrat în contact urmează să fie plasate în carantină, a explicat Hancock. Restricţii sunt impuse imediat călătoriei în Africa de Sud, a mai anunţat el.

Numeroase ţări din întreaga lume şi-au închis frontierele Marii Britanii şi Africii de Sud în ultimele zile, în urma descoperirii unor noi tulpini ale noului coronavirus.

„Noua variantă pe care am descoperit-o în Regatul Unit este foarte diferită de varianta din Africa de Sud. Ea are mutaţii diferite.Ambele par mai transmisibile. Avem mai multe probe cu privire la tulpina britanică, deoarece am studiat-o mai amănunţit împreună cu parteneri universitari. Încă studiem varianta sud-africană”, a anunţat Susan Hopkins de la Public Health England, potrivit news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net