O nouă minune arhitecturală în Dubai! Primul oraş care simulează condiţiile de trai de pe Marte

Ultima actualizare:

    Construcţia simulează condiţiile de trai de pe Marte Foto: Government of Dubai
Construcţia simulează condiţiile de trai de pe Marte Foto: Government of Dubai

O nouă inovaţie arhitecturală a fost construită în Dubai. Un oraş de inspiraţie extraterestră , în mijlocul deşertului, care simulează cum se desfăşoară viaţa pe Marte a fost inaugurat în Dubai. Construcţia valorează mai mult de 100 de milioane de dolari şi este una dintre obiectivele turistice cele mai căutate.

Potrivit mirror.co.uk, oraşul nu va primi vizitatori prea curând şi va găzdui cercetători care vor locui acolo pentru un an, defăşurând experimente despre modul în care oamenii ar putea trăi pe îndepărtata planetă Marte. Emiratele Arabe Unite speră ca oraşul construit să devină o replică fidelă a condiţiilor de trai de pe “planeta roşie”.

Oficialii Emiratelor Arabe au declarat: „ Emiratele înţeleg foarte bine că trăim într-o lume aflată în continuă schimbare şi se adaptează rapid modificărilor. Credem în necesitatea explorării formelor de viaţă extraspaţiale şi în colaborarea cu liderii globali pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii tuturor oamenilor”.


    Construcţia va găzdui doar cercetători timp de un an Foto: Government of Dubai
Construcţia va găzdui doar cercetători timp de un an Foto: Government of Dubai

Proiectul este parte a unei strategii mai ample care curpinde şi stabilirea unei aşezări umane pe Marte, care poate găzdui peste 600.000 de oameni. “ Existenţa aşezărilor umane pe alte planete este un vis al oamenilor, iar scopul Emiratelor este de a munci asiduu pentru îndeplinirea acestei dorinţe”, a declarat un reprezentant al Dubaiului. „ Informaţiile pe care le vom obţine în urma proiectului vor fi disponibile pentru toate institutele de cercetare care doresc să studieze problematica”, a mai adăugat reprezentantul.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net