O mașină a intrat în sediul Cancelariei germane, în ziua în care Angela Merkel discută prelungirea izolării

atac-cancelarie-berlin.png

masina folosita in atacul asupra cancelariei germane
O mașină a intrat în poarta clădirii care găzduiește Cancelaria germană, în Berlin
foto: Twitter

O maşină a lovit, miercuri, grilajul de la intrarea în sediul Cancelariei germane, la Berlin, potrivit unui jurnalist Reuters. Poliţia a verificat o maşină pe a cărei parte dreaptă scria ”Opriţi politica globalizării”, iar șoferul acesteia a fost reținut.

Maşina - un Volkswagen verde-închis - avea inscripţii cu vopsea albă pe caroserie care îndemnau la oprirea ”politicii globalizării” şi care acuză ”voi sunteţi afurisiţii de criminali ai copiilor şi bătrânilor”, potrivit AFP, citată de News.ro.

Şoferul a fost reţinut şi interogat de poliţişti.

”Maşina se află în faţa grilajului. Încercăm să aflăm dacă (şoferul) a condus cu bună ştiinţă în acest loc”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, adăugând că era incert dacă a cauzat pagube.

Maşina a fost puţin avariată.

Ea a fost oprită în parte de blocuri menite să împiedice un atac cu maşina la Cancelarie, unde Angela Merkel s-a instalat în urmă cu 15 ani.

Presa germană scrie că acelaşi vehicul a fost folosit în 2014 într-o încercare de pătrundere în perimetrul de securitate al Cancelariei, în semn de protest faţă lipsa de acţiune împotriva modificărilor climatice. 

Cancelarul Angela Merkel discută prelungirea ”izolării ușoare”

Zeci de poliţişti şi pompieri au intervenit la faţa locului.

Cancelarul german Angeka Merkel prezidează miercuri o reuniune prin videoconferinţă cu preşedinţii-miniştri ai landurilor în care se discută despre o eventuală prelungire a ”izolării uşoare” aflate în vigoare în Germania, dar şi despre alte măsuri în lupta împotriva pandemiei Covid-19.

Citește și:

Iată țările europene cu cele mai dure restricții pentru valul al doilea al pandemiei de Covid-19

Europa în alertă, după atacurile islamiste din Franța și Austria

Europa se află în alertă, după ce islamiştii au ucis, în ultimele săptămâni, opt persoane la Paris, Nisa şi Viena.

Poliția elveţiană a identificat o femeie drept o jihadistă cunoscută, care a rănit la gât cu cuţitul o persoană şi a prins de gât altă persoană la un magazin din Lugano, în cantonul Ticino.

În urmă cu patru ani, un solicitant de azil tunisian, a cărui cerere a fost respinsă, a furat un camion şi a intrat cu el într-o piaţă aglomerată de Crăciun, un atac soldat cu 11 morţi şi zeci de răniţi.

Sediul Cancelariei, un imobil postmodernist, se află de cealaltă parte a unei pieţei faţă de sediul Reichstagului, într-o zonă izolată.

Loading...
 
 

Citește și

  • Atac terorist la Viena

    Centrul Vienei a fost noaptea trecută ținta unui atac terorist soldat cu 5 morți și 15 răniți, un atentat pus la cale de mai mai mulți indivizi simpatizanți ai grupării ISIS. Atacatorii, înarmați până-n dinți cu arme de calibru mare, au intrat în barurile și restaurantele din centrul orașului - în șase zone distincte ale Vienei - și au tras la întâmplare. Ce a urmat a fost haos total, panică și isterie. Oamenii au încercat să fugă, unii au avut noroc și au ajuns la propriile mașini, alții au încercat să scape cu viață adăpostindu-se pe străzi lăturalnice, iar mulți au rămas baricadați în localurile respective. Unul dintre atacatori ai fost ucis de forțele de ordine, dar cel puțin încă unul se află în libertate. Iată ce au declarat martorii care au asistat neputincioși la măcel.

  • Luptători ISIS

    ISIS a revendicat, marți, atacul terorist de la Viena în urma căruia au murit patru persoane și 15 au fost rănite. Anunțul a fost făcut într-un comunicat publicat pe canalul Telegram al organizației teroriste.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1