O groapă uriaşă a apărut peste noapte pe un teren din Mexic. Riscă să "înghită" casele din apropiere

Ultima actualizare:

    Craterul are acum 100 de metri diametrul şi 20 de metri adâncime
Craterul are acum 100 de metri diametrul şi 20 de metri adâncime

Şoc! O familie din Santa María Zacatepec, localitate situată la 119 km de capitala mexicană, Ciudad de México, statul Puebla, s-a trezit cu casa la un pas de o imensă groapă ce s-a deschis, deodată, sâmbăta trecută.

Atunci când a apărut, groapa avea un diametru de 5 m, dar a crescut rapid, în doar câteva ore, a mărturisit proprietarul, Heriberto Sánchez (54 de ani). Craterul avea duminică 30 m în diametru, luni avea deja 60 m, marţi 80 m şi joi a ajuns la 100 de metri diametrul şi adâncimea de 20 m.

Locatarul se îngrozeşte că groapa imensă îi poate înghiţi casa în orice clipă. Experţii cercetează care sunt cauzele apariţiei craterului gigantic. Însă studiile ar putea dura zeci de zile.

În acest timp casa poate să fie înghiţită cu totul. Membrii familiei, care locuiau acolo din 2014, au fost deja evacuaţi şi li s-a spus să stea departe de zonă.

Cercetătorii cred că mai mulţi factori ar fi dus la prăbuşirea pământului care era cultivat cu plante, între care înmuierea solului şi extracţia apelor suberane, care a degradat solul.

Gropile de acest fel apar atunci când structura solului se modifică şi nu mai poate susţine stratul superior.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net