O fetiţă de 9 ani a rămas gravidă după ce a fost violată de 10 militanţi ISIS

ap959111649611.jpg

Fetiţa este acum în pericol de moarte din cauza sarcinii
Foto: AP

O fetiţă de nouă ani, care a fost ţinută ca sclavă pentru sex, a rămas gravidă după ce a fost violată de 10 militanţi ISIS, confrom independent.co.uk.

Conform unui asistent social, fata este parte a etniei yazidi, o minoritate creştină care este constant persecutată de ISIS. 

Fata a fost luată din Irak şi dusă în Germania, unde este tratată de o echipă de medici. Dar asistentul social a declarat că fetiţa este "psihic şi fizic traumatizată" după abuzul la care a fost supusă şi medicii se tem că nu va suprevieţui. 

"Fata este atât de mică încât ar putea muri dacă naşte. Chiar şi o cezariană e periculoasă", a spus acesta, potrivit independent.co.uk. 

Când a fost găsită, fetiţa era într-o stare foarte proastă: "A fost abuzată sexual de 10 bărbaţi. Mulţi erau terorişti sinucigaşi sau luptători din prima linie care au primit fata drept recompensă".

Peste 200 de femei şi copii ai minorităţii yazidi au fost eliberaţi săptămâna trecută, după ce ISIS i-a ţinut ostatici timp de opt luni. Toţi au fost abuzaţi în timpul perioadei de captivitate. "Faptul că au trimis aceste femei şi copii înapoi e un mod de a umili întreaga comunitate", a mai spus asistentul social. 

Loading...

Citește și