O ambarcațiune cu 560 de refugiați s-a răsturnat. Cel puțin cinci morți

ambarcatiune.jpg

naufragiu refugiati libia italia
Marina italiană a reușit să salveze sute de vieți
Foto: AP

O ambarcațiune cu 560 refugiați s-a răsturnat în largul coastei libiene. Anunțul a fost făcut miercuri (25 mai) de marina libiană, care a reușit să salveze sute de oameni. Sunt cel puțin cinci morți.

Potrivit marinei italiene, bilanțul s-ar putea agrava dramatic. Naufragiul a fost surprins de fotografi. Miercuri dimineața (25 mai), „nava de patrulare Bettica a marinei italiene, în cadrul activității sale de supraveghere maritimă a canlului Sicilia, a reperat în largul coastei libiene o barcă ce naviga cu precaritate, cu numeroase persoanel la bord”.

Ambarcațiunea a naufragiat din cauza numărului prea mare de persoane aflata la bord, scrie The Guardian. Cinci persoane și-au pierdut viața, dar marina italiană a reușit să salveze 555 de oameni.

ambarcatiune_2.jpg

naufragiu refugiati libia italia
Ambarcaţiunea supraaglomerată venea din Libia şi se îndrepta către Italia.
Foto: AP

 

„E un miracol. Te aștepți să salveze doar oamenii de pe punte, dar ei au reușit să salveze peste 500 de oameni, deci chiar și pe cei care erau înghesuiți înăutru”, a declarat Flavio di Giacomo, purtătorul de cuvânt al Organizații Internațioale a Imigranților.

Peste 7.000 de refugiați și-au pierdut viața în condiții asemănătoare, și asta doar în ultimii doi ani. Cu taote acestea, 5.600 de migranți au fost salvați de pe mare, doar în ultimele două zile, scrie digi24.ro.

ambarcatiune_3.jpg

naufragiu refugiati libia italia
Peste 500 de persoane au fost salvate
Foto: AP

 

De la începutul anului 2016, 1.370 de refugiați și-au pierdut viața încercând să fugă în Europa traversând Marea Mediterană, cu 24% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2015, respectiv 1.792, potrivit Oraginzației Internaționale pentru Migrație.

ambarcatiune_4.jpg

nava bettica regufugiati naufragiu
Nava Bettica s-a apropiat imediat de vas și a lansat la apă bărci și veste de salvare
Foto: AP
Loading...

Citește și

 • grecia refugiati criza

  Zeci de mii de refugiați continuă să fie blocați la granița Greciei și se anunță venirea a încă 100.000, până la sfârșitul lunii martie. Turciei i se cere să treacă la deportarea celor care nu au statut de refugiați. Imagini emoționante îi surprind pe refugiați cum se îmbulzesc și se aruncă peste grămezile de lemne pentru a apuca măcar câteva bucăți.

 • angelina jolie refugiati grecia onu

  La o zi după ce a vizitat refugiații din Liban, în calitate de emisar al Înaltului Comisariat al Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați, Angelina Jolie (40 de ani) a ajuns în Grecia, miercuri (16 martie), în portul Pireu, situat în apropiere de orașul Atena, acolo unde s-a întâlnit cu peste 4.000 de imigranți. Actrița a venit însoțită de reprezentanți ai ONU și a fost înconjurată mai tot timpul de presă.

 • calais refugiati

  Mai mulți băieți ar fi fost abuzați sexual într-o tabără de refugiați din Calais, Franța. Șapte adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani susțin că au fost molestați și au fost tratați de medicii voluntari în ultimele șase luni. La controalele medicale efectuate s-a observat că au răni care să fie în concordanță cu cele susținute de copii. Mai mult, în patru dintre cazuri, băieții au avut nevoie de operații.

 • refugiati

  Un clip face înconjurul lumii din motive deloc de lăudat. Câțiva membri ai pazei de coastă din Turcia au folosit bețe pentru a lovi o barcă plină cu refugiați care se îndreptau spre Grecia.

 • refugiat foc grecia

  Europa le-a închis ușa în nas. Un refugiat disperat a fost filmat în timp ce-și dădea foc. Bărbatul a făcut acest get șocant în semn de protest față de închiderea granițelor europene. În imagini, imigrantul aleargă prin mulțime în timp ce cămașa și blugii săi ard. Refugiatul se află în tabăra de la Idomeni, lânga granița Greciei cu Macedonia.

 • refugiati Siria salvati de la inec, Politia de Frontiera Romana, refugiati inec Marea Egee

  Imagini cutremurătoare în largul Mării Egee. Aproape 100 de refugiați din Siria, Irak, Iran și Palestina, care intenționau să ajungă în Grecia cu ajutorul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni, au fost salvați de la înec de polițiștii români de frontieră. Printre ei se aflau 21 de copii, care tremurau de frig și spaimă.