Numărul cazurilor noi de Covid-19 din Marea Britanie a crescut cu aproape 41% într-o săptămână

Ultima actualizare:

    Foto: Unsplash.com
Foto: Unsplash.com

Marea Britanie a înregistrat marţi 46.558 de cazuri noi de Covid-19, iar în perioada 14-20 iulie a avut loc o creştere de 40,7% a numărului de infecţii, comparativ cu cele şapte zile precedente, potrivit datelor guvernamentale, transmite Reuters.

Un număr de 96 de persoane au decedat, într-un interval de 28 de zile de la efectuarea unui test pozitiv de Covid-19, anunță News.ro, care citează Reuters. Până pe 19 iulie, un total de 46,35 de milioane de britanici au fost vaccinaţi cu o primă doză de vaccin împotriva noului coronavirus, iar 36,24 milioane de oameni au primi şi a doua doză, mai arată datele oficiale.

Restricțiile au fost ridicate din 19 iulie

În pofida creşterii numărului de cazuri noi de Covid-19, Anglia a trecut luni la ultima etapă a ridicării restricţiilor sanitare împotriva coronavirusului. Alte naţiuni din Regatul Unit - Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord - au adoptat un calendar mai prudent. În pofida opoziţiei specialiştilor, majoritatea măsurilor încă în vigoare au fost ridicate, între acestea aflându-se obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport şi în locurile publice. Discotecile şi sălile de spectacole au fost redeschisee, iar cinematografele şi stadioanele pot funcţiona din nou la capacitate maximă. Pub-urile şi serviciile de bar au putut fi şi ele reluate. Consemnul de a munci la domiciliu a fost ridicat, dar mai multe firme prevăd revenirea treptată a angajaţilor la birou.

Citește și:

Relaxare în Marea Britanie! Sute de persoane au luat cu asalt cluburile de noapte și plajele

Grecia impune restricții pentru turiști. Carantină de noapte și muzică interzisă în Mykonos. Reguli stricte în localuri

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net