Nu a vrut să-i schimbe inima fiindcă e român

Ultima actualizare:

Este vorba de G.N., în vârstă de 53 de ani, de naţionalitate română, angajat pe o navă a unui armator italian. Bărbatul era ţinut în viaţă cu o inimă artificială mecanică, după ce avusese un infarct şi avea nevoie urgentă de un transplant de inimă pentru a supravieţui.

Potrivit Il Gazzettino, bărbatul era să moară după ce un chirurg italian a considerat că unui român nu merită să-i fie transplantată o inimă de italian.

„Să-şi facă transplantul în România, nu aici", ar fi spus medicul, care a semnat fişa de transfer a bolnavului, de la Mestre către România. Mai mult, chirurgul chemat să decidă asupra transplantului s-a răstit şi la colegii lui veneţieni: „De ce nu-l operaţi voi? Indicaţiile de la Nord Italia Transplant, inimile italienilor trebuie date de preferinţă italienilor".

Pentru că românul nu putea fi transportat în România din pricina stării sale grave, personalul medical de la Mestre a decis să-l transfere într-un spital din Udine. Acolo a fost operat cu succes de o echipă a spitalului specializat în transplanturi de cord Santa Maria della Misericordia.

Cazul a stârnit vâlvă în toată partea de nord a Italiei. Conducerea spitalului dell'Angelo din Mestre a formulat chiar o plângere la adresa chirurgului care a refuzat transplantul, în care arăta că marinarul român e cetăţean european, că era plătit şi asigurat medical de un angajator italian şi că avea dreptul la transplant în Italia.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net