Norvegia a confirmat primul caz de coronavirus! Mai multe țări au anunțat bolnavi în ultimele 24 de ore

coronavirus-hp.jpg

Bărbat cu mască de protecție într-un autobuz
În Norvegia a fost confirmat primul caz de coronavirus
Foto: AFP
Citeste tot despre: 

Coronavirusul s-a extins rapid în Europa! După ce în țara noastră a fost anunțat primul caz de coronavirus, Norvegia a confirmat tot o persoană asimptomatică, de data aceasta venită dintr-o zonă din China în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire.

Institutul Naţional de Sănătate Publică din Norvegia a anunţat că o persoană a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus, fiind primul caz din această ţară. Persoana nu prezentă simptome, dar a fost testată la întoarcerea dintr-o zonă din China afectată de coronavirus. Institutul a precizat că este un rezultat ”slab pozitiv”. Instituţia consideră că este puţin probabil ca persoana respectivă să prezinte risc de infecţie pentru ceilalţi.

În prezent, se află în carantină la domiciliu.

Georgia a confirmat primul caz de coronavirus

Și Georgia a anunțat, miercuri (26 februarie), , că a înregistrat primul caz de contaminare cu noul coronavirus, fiind şi primul în Caucazul de Sud, potrivit news.ro. Acest bărbat a sosit în Georgia din Italia, prin Azerbaidjan. Potrivit cifrelor oficiale, cel puţin 19 persoane au murit iar 139 sunt infectate în Iran, a doua ţară din lume ca număr de decese în legătură cu noul coronavirus, după China, unde epidemia a făcut mai mult de 2.700 de morţi şi aproape 78.000 de contaminări de la apariţie, în decembrie 2019. Miercuri au mai anunţat noi cazuri Grecia şi Franţa, dar şi Brazilia.

Brazilia, prima țară din America de Sud unde a ajuns coronavirusul

Brazilia este prima ţară din America de Sud care confirmă prezenţa bolii. Autorităţile de aici au anunţat că au detectat ceea ce ar putea fi un prim caz, însă analize suplimentare sunt în curs. Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate.

 

Citește și

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus are 25 de ani și lucrează la o firmă a italianului Cesare Emenddatori

Spitalul Militar din București a intrat în carantină de frica coronavirusului

Loading...