Norii de pe Jupiter ascund o civilizaţie necunoscută?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sonda Juno, trimisă de NASA, a ajuns la jumătatea lui decembrie 2017 la 13.604 kilometri de Jupiter, marele gazos din sistemul nostru solar.

Imaginile pe care Juno le-a surprins i-a făcut pe mulţi să se întrebe dacă nu cumva sub norii care alcătuiesc gigantul format din hidrogen şi heliu nu se ascunde o civilizaţie misterioasă. 

Vânturile de pe Jupiter sunt de 60 km/s, nucleul este fie o minge uriaşă de lichid, fie o piatră cu masa de 14-18 ori mai mare decât cea a Terrei. Practic, mediul este extrem de ostil oricărei forme de viaţă. 

Însă la scurt timp după detectarea în apropierea Soarelui a unui corp ceresc în formă de ţigară, cercetătorii au început să se gândească serios la condiţiile de pe Jupiter. 

Şi asta pentru că în 2019, bizarul corp ceresc, botezat de miliardarul rus Iuri Milner „Oumuamua” şi considerat de savantul britanic Stephen Hawking „o posibilă navă extreterestră”, va ajunge pe Jupiter. 

Sonda Juno se află într-o misiune istorică de explorare a lunilor lui Jupiter, pe care, susţin cercetătorii NASA au fost descoperite condiţiile necesare întreţinerii vieţii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net