Noi restricții în Madrid, din cauza creșterii ratei de infectare. ”Suntem obligați să schimbăm regulile jocului”

madrid-coronavirus.jpg

Noi restricții în Madrid, din cauza creșterii ratei de infectare
foto: Getty
Citeste tot despre: 

Guvernul regional din Madrid a anunţat vineri că impune noi restricţii în contextul creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că, de luni, va intra în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 22:00 şi 06:00, potrivit TVE.

Localurile, unde nu vor fi permise mai mult de 4 persoane la o masă, şi magazinele vor fi închise începând cu ora 21:00, începând de luni, 25 ianuarie, după ce numărul cazurilor de infectare a crescut în comunitatea autonomă.

Măsura nu va afecta serviciile esenţiale, precum farmaciile, benzinăriile şi centrele medicale.

„Situaţia se schimbă, ne aflăm într-un nou scenariu care ne obligă să schimbăm regulile jocului”, a spus consilierul Enrique Ruiz Escudero. 

Reuniunile în spațiile închise, interzise

Pe de altă parte, în Comunidad de Madrid vor fi interzise, începând de luni, reuniunile în spaţiile închise şi în locuinţe ale persoanelor care nu trăiesc împreună, cu excepţia cazurilor de îngrijire. 

Măsurile sunt impuse, deocamdată, pentru o perioadă de 14 zile, în care va fi restricţionată circulaţia între mai multe zone.

Autorităţile spaniole au raportat vineri 42.885 de noi cazuri de Covid-19 şi 400 de decese asociate, incidenţa continuând să crească - peste 800 de cazuri la 100.000 de locuitori.

De la începutul epidemiei aici, au fost înregistrate peste 2,4 milioane de contaminări şi 55.441 de decese asociate.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1