Noi reguli la intrarea în Marea Britanie: autoizolare obligatorie timp de 10 zile

coronavirus-marea-britanie.jpg

autobuz gol pe o strada din londra
Toate persoanele care intră în Marea Britanie trebuie să se autoizoleze timp de zece zile
foto: Shutterstock

Marea Britanie anunță noi restricții la intrarea în țară pentru a bloca circulația noilor variante ale Covid-19. Astfel, începând cu data de 18 ianuarie, toți pasagerii care sosesc în Marea Britanie trebuie să prezinte un test cu rezultat negativ Covid-19 și să se autoizoleze timp de zece zile, scrie Reuters, citat de Digi24.

Începând cu data de 18 ianuarie, toți pasagerii care sosesc în Marea Britanie trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ Covid-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării, a anunțat vineri guvernul britanic.

Pe lângă testul negativ, toate persoanele care intră pe teritoriul Marii Britanii trebuie să se autoizoleze timp de zece zile. Dacă după cele zece zile aleg să repete testul, iar rezultatul este negativ, atunci ele pot ieși din izolare mai devreme.

Marea Britanie vrea să evite un eventual colaps al sistemului medical

Prim-ministrul Boris Johnson a declarat în cadrul unei conferințe de presă că noile măsuri au ca scop să împiedice un posibil colaps al cadrelor medicale.

„Ceea ce nu vrem să vedem este ca toată munca depusă până acum să dispară odată cu sosirea unei noi variante ale virusului”, a declarat Boris Johnson, explicând sfârșitul aranjamentelor făcute cu unele state care erau exceptate de măsura carantinei după intrarea pe teritoriul Angliei.

Joi, Marea Britanie a blocat toate zborurile dinspre America de Sud, Portugalia și alte câteva țări, de frica zvonurilor lansate, conform cărora în Brazilia a fost depistată o nouă tulpină de coronavirus.

„Vom continua să intensificăm restricțiile atât la granițe, cât și în interiorul țării”, a declarat Boris Johnson.

 

Loading...
 
 

Citește și