Noi reguli de vot la Eurovision 2016

eurovision_2016_foto.jpg

eurovision 2016
Anul acesta, voturile juriului nu vor influența voturile publicului.
Foto EBU

Anul acesta regulile de vot la Eurovision s-au schimbat, nu doar pentru etapa națională, ci și pentru cea europeană. În anii precedenți, voturile publicului și juriului din fiecare țară erau combinate pentru a-l desemna pe cel care merge în finală. Acum, voturile juriului fiecărei țări și cele ale publicului vor fi separate.

Supervizorul executiv al Eurovision Song Contest a afirmat că acest sistem de vot este un „mare pas înainte” care va crea un concurs mai bun și va întări competiția, relatează BBC. Același sistem de vot va fi folosit și în semifinale. Cei care vor să afle cum a votat țara lor, scorul din fiecare țară participantă va fi afișat pe site-ul oficial al concursului Eurovision 2016.

Iată cum va funcționa noul sistem de vot:

- Fiecare țară participantă va putea primi din partea celor cinci membri ai juriului maximum 12 puncte (voturile juriului și ale publicului nu vor mai fi astfel combinate)

- Noul sistem va însemna că o țară, chiar dacă va fi clasată pe locuri inferioare de către juriu, acest lucru nu va afecta votul publicului. Votul juriului nu poate influența votul publicului și invers.
- După ce voturile juriului vor fi numărate, vor fi combinate voturile obținute prin televoting, asigurându-se astfel câte un punctaj pentru fiecare țară. Aceste rezultate obținute prin televoting vor fi anunțate începând cu țara care a obținut cel mai mic punctaj și terminând cu cea care are cel mare punctaj.
- Organizatorii vor să creeze un concurs mai incitant pentru că până acum, telespectatorii știau care va fi câștigătorul înainte de a se termina votarea.
- Anul acesta, nimeni nu va ști câștigătorul până la finalul votului.

Marea finală a Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, în Suedia, în ziua de 14 mai.

Astfel va funcționa sistemul de vot la nivel european:

Loading...

Citește și

 • hayley evetts solista marea britanie

  Selecţia Naţională Eurovision 2016, care se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare, în perioada 4-6 martie 2016, are parte deja de o primă surpriză de proporții. O cântăreață s-a retras din concurs și, astfel, conform regulamentului, locul ei în concurs va fi ocupat de următorul artist aflat pe lista de rezerve.

 • Regizorul Cătălin Bugean (foto stânga) si Călin Goia

  Călin Goia, solistul trupei Voltaj, se confruntă numai cu belele la Viena. În loc să se concentreze pe finala de sâmbătă a Eurovision 2015, când are de înfruntat voci puternice, el s-a trezit lăsat cu ochii în soare de regizorul Cătălin Bugean, responsabil cu momentul artistic al românilor. Cei doi s-au certat din cauza decorului şi a luminilor.

 • eurovision romania 2016 baia mare

  A devenit deja o tradiție ca selecția națională pentru Eurovision să nu mai aibă loc în Capitală. Este al treilea an consecutiv când show-ul în care se va decide cine va reprezenta România în etapa internațională are loc în provincie. După Brașov – în 2014 - și Craviova – în 2015, a venit rândul orașului Baia Mare să găzduiască Eurovision România 2016.

 • Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

 • eurovision 2016 iuliana marciuc

  Selecția Națională pentru Eurovision din acest an va fi organizată de TVR mult mai transparent. Juriul va vota, în premieră, în timpul transmisiunii live. În plus, fiecare membru va fi obligat să-și justifice nota. O altă mutare surpriză este votul publicului. Românii vor avea pentru prima dată 1000% decizia finală în privința desemnării reprezentantului Eurovision 2016.

 • eurovision 2015 romania viena voltaj

  Mihai Trăistariu (38 de ani) a urmărit cu sufletul la gură marea finală de la Eurovision 2015, din data de 23 mai. Imediat după terminarea competiției de amploare, artistul a ținut cu tot dinadinsul să își exprime părerea despre concursul de la Viena.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1