Nisa, Dunkerque şi regiunile lor, plasate în carantină două weekend-uri la rând. Ce interdicţii au localnicii

Ultima actualizare:

    Oraşul Nisa este unul dintre cele mai afectate de pandemiefoto: AFP
Oraşul Nisa este unul dintre cele mai afectate de pandemiefoto: AFP

Oraşele franceze Nisa şi Dunkerque şi regiunile lor - afectate puternic de pandemie covid-19 şi vizate, ca restul Franţei, de o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii - au intrat în acest weekend în prima lor carantină din 2021, începând de vineri, de la ora locală 18.00 (19.00, ora României) şi până luni, la ora locală 6.00 (7.00, ora României) şi urmează să fie plasate din nou în carantină weekendul următor, de la 5 la 8 martie, relatează Le Figaro.

Deplasările nejustificate - în afara cumpărării unor produse de primă necesitate, activităţii profesionale sau motivate medical - sunt interzise. În regiunea Alpes-Maritimes, 63 de comune de pe litoral sunt vizate de această carantină parţială. Majoritatea fac parte din aglomeraţia Nisa, iar unele din aglomeraţia Menton.

Deplasări autorizate în vederea unei activităţi fizice individuale sau plimbarea animalelor de comapnie nu pot depăşi o oră şi o rază de cinci kilometri în jurul domiciliului. Magazinele - mai puţin cele alimentare, farmaciile, laboratoarele medicale, tutungeriile, staţiile de alimentare cu carburant şi garajele - sunt închise în weekend. Achiziţionarea de furnituri profesionale, de primă necesitate, este autorizată, dar şi comenzi şi livrărila domiciliu şi mutări, a anunţat vineri prefectura din Alpes-Maritimes.

Accesul pe plajele din Nisa este interzis în cele două weekenduri de carantină, a anunţat Primăria din Nisa. La Promenade des Anglais este închisă. Pieţe nelaimentare din cartiere afectate de epidemie sunt de asemenea închise de către primărie.

În aglomeraţia Dunkerque, care include şi 17 comune, nivelul incidenţei era vineri de 910 de cazuri la 100.000 de locuitori. Comunitatea şi cele 40 de comune din Hauts de Flandre sunt, de asemenea plasate în carantină.

Premierul Jean Castex a anunţat vineri plasarea sub o ”supraveghere consolidată” a 20 de departamente deosebit de afectate de epidemia covid-19. Ele se află în Île-de-France, Rhône, Bouches-du-Rhône, Oise, Nord, Pas-de-Calais, Somme, Drôme, Moselle, Meurthe-et-Moselle şi encore Eure-et-Loir.  Aceste zone pot aplica carantine locale începând de la 6 martie, dacă situaţia continuă să se degradeze, a anunţat şeful Guvernului.

Aceste decizii au loc în urma unei agravări a situaţiei sanitare în Franţa, marcată de o contaminare cu variante ale noului coronavirus ”mai mare de 50%”, o presiune asupra spitalelor ”apropiată de pragul critic” şi o ”circulaţie a virusului care începe să se accelereze puternic”.

image
image
image
image
image
image
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net