Ninsori abundente în Olanda. Aeroportul Schiphol, închis

Ultima actualizare:

    Aeroportul Schipol, închis din cauza ninsorilor Foto: Economica.net
Aeroportul Schipol, închis din cauza ninsorilor Foto: Economica.net

Sute de zboruri au fost anulate, un aeroport a fost închis și cursurile din școli suspendate luni, în timp ce traficul rutier și feroviar a suferit serioase perturbări în Olanda, plasată sub cod roșu în urma "căderilor abundente de zăpadă și riscului de polei" pe drumuri, relatează AFP, citat de Agerpres.

Peste 400 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam luni, 11 decembrie, din cauza cantităţii însemnate de zăpadă. Institutul regal olandez de meteorologie (KNMI) a declarat codul roșu pentru aproape întreg teritoriul, mai ales pentru zonele de centru și sud ale țării. Nu doar transportul aerian a avut de suferit, ci şi cel public. Numeroase linii au fost suspendate şi s-au înregistrat mai multe întârzieri în programul de circulaţie al autobuzelor, potrivit Agerpres. Reţeaua ferată şi-a redus numărul de trenuri aflate de circulaţie şi i-a sfătuit pe locuitori să evite deplasarea dacă aceasta nu este necesară cu adevărat. Ninsoarea a perturbat traficul, dar a adus şi bucurie persoanelor care încă se bucură de bătăile cu zăpadă la fel de mult cum o făceau atunci când erau copii.Sute de oameni au fost convocați pe Facebook pentru o bătaie cu bulgări, organizată după-amiază, la gara centrală din Haga.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net