Nigel Farage o dă la întors după ce 3 milioane de britanici au cerut un nou referendum

Ultima actualizare:

    Nigel Farage, liderul UKIPFoto: AP
Nigel Farage, liderul UKIPFoto: AP

Situaţie fără precedent în Marea Britanie. După ce tabăra pro-Brexit a câştigat la referendumul de pe 23 iunie, peste trei milioane de oameni au semnat o petiţie prin care cer organizarea unui nou vot. Ei susţin că diferenţa, de nici 4%, nu e suficient de mare încât referendumul să fie valid. Reacţiile din partea liderilor anti-UE nu au întârziat să apară.

Petiţia, iniţiată vineri, a ajuns duminică la 3 milioane de semnături, iar, conform legii britanice, Parlamentul se vede obligat să ia în discuţie cererile semnatarilor. Însă liderii taberei Brexit sunt nemulţumiţi.

"Nu alegem cel mai bun rezultat din trei încercări", a spus Nigel Farage, liderul UKIP, conform mirror.co.uk. Răspunsul lui e în contrast cu cel dat în mai, când Farage credea că tabăra Brexit va pierde: "Într-un referendum cu rezultat 52-48, e o treabă neterminată". Atunci, el credea că, în cazul unui scor atât de strâns, votul trebuie reluat. 

În schimb, fostul ministru laburist David Lammy a spus că un astfel de referendum are doar rol consultativ şi că decizia aparţie Parlamentului, ai cărui membri susţin rămânerea în Uniunea Europeană. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net