NATO a dat publicităţii fotografii cu tancuri ruseşti care ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei

Ultima actualizare:

    Rusia a mobilizat mai multe tancuri la graniţa cu Ucraina, trei dintre ele ajungând pe mâinile separatiştilor din estul ţării, acuză ministrul de Interne, Arsenîi Avakov FOTO Reuters  Citeste mai mult: adev.ro/n766i0
Rusia a mobilizat mai multe tancuri la graniţa cu Ucraina, trei dintre ele ajungând pe mâinile separatiştilor din estul ţării, acuză ministrul de Interne, Arsenîi Avakov FOTO Reuters Citeste mai mult: adev.ro/n766i0

NATO a dat publicităţii, sâmbătă, mai multe imagini în care apar tancuri ruseşte care ar fi pătruns pe teritoriul Ucrainei, înformează organizaţia într-un comunicat de presă.

Imaginile din satelit susţin acuzaţiile Kievului şi ale Occidentului potrivit cărora tancuri ruseşti au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Potrivit comunicatului NATO, tancurile ruseşti şi-au făcut apariţia în apropierea graniţei cu Ucraina la finele lunii mai, iar săptămâna aceasta au fost depistate pe teritoriul estic al Ucrainei, sub controlul forţelor separatiste.

Chiar dacă NATO a furnizat imagini din satelit, apartenenţa tancurilor şi momentul mobilizării lor rămân subiecte aprinse de discuţie. Ministrul de Interne de la Kiev, Arsenîi Avakov, a declarat, joi, că tancurile au fost trimise de Rusia, însă rebelii proruşi susţin că acestea au fost preluate din arsenalul ucrainean. Departamentul de Stat al SUA a transmis, vineri, că informaţiile pe care le-a obţinut indică faptul că separatiştii din estul Ucrainei au primit armament şi echipamente militare de la ruşi, în rândul acestora fiind incluse şi tancurile, şi rachetele anti-aeriene.

Imaginile date publicităţii sâmbătă de NATO „ridică numeroase semne de întrebare cu privire la rolul pe care îl joacă Rusia în destabilizarea Ucrainei de est şi la implicarea sa în introducerea de echipament militar pe teritoriul Ucrainei”, a declarat un oficial NATO citat de Reuters.

Citeste mai multe pe adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net