Nadejda Allilueva, omorâtă de soţul ei, Iosif Stalin? Ce s-a întâmplat în ultima seară din viaţa ei

stalin.jpg

Allilueva plănuia să-şi părăsească soţul
clickpentrufemei.ro
Citeste tot despre: 

Născută în Baku şi crescută în Sankt Petersburg, Allilueva l-a cunoscut pe Stalin încă din copilărie şi s-a măritat cu el la 18 ani. Cei doi soţi au avut doi copii şi au trăit împreună până pe 9 noiembrie 1932, când menajera lor a descoperit trupul ei neînsufleţit.

Cea de-a doua soţie a dictatorului a lucrat ca secretară pentru liderii bolşevici, inclusiv pentru Vladimir Lenin şi Iosif Stalin, înainte de-a urma Academia Industrială din Moscova şi-a deveni inginer. Allilueva suferea din cauza mai multor probleme medicale, care, în combinaţie cu certurile crunte pe care le avea constant cu soţul ei, au dus la moartea ei prematură. Dar întrebarea este – şi-a luat singură viaţa sau Stalin s-a descotorosit de ea?

Interesată de propria carieră, Allilueva nu s-a dedicat prea mult copiilor pe care i-a avut cu Stalin şi pe care i-a lăsat în grija bonei Alexandra Bychokova. De fapt, fiica ei, Svetlana, şi-a amintit ulterior de singura scrisoare pe care i-o adresase vreodată mama ei şi în care o certa pentru că fusese „extrem de obraznică” la numai 4 sau 5 ani.

Citește aici continuarea.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1