A murit unul din medicii chinezi bolnavi de Covid-19 care se treziseră din comă cu pielea neagră

hu-weifeng-medic-chinez.jpg

Medicul chinez Hu Weifeng s-a trezit din comă cu pielea neagră
Medicul chinez Hu Weifeng, înainte și după infectarea cu noul coronavirus. În urmă cu două săptămâni se trezise din comă cu pielea neagră

Unul dintre cei doi medici din Wuhan, China, grav bolnavi de coronavirus, a căror piele s-a înnegrit în urma tratamentului administrat, a murit. Este vorba despre medicul urolog Hu Weifeng, de 42 de ani, care era internat de cinci luni în spital. Celălalt coleg al lui și-a revenit.

Medicii Yi Fan şi Hu Weifeng, ambii în vârstă de 42 de ani, au contractat noul coronavirus în ianuarie, în timp ce îngrijeau pacienţi de covid-19 la Spitalul Central din Wuhan, oraşul de unde a izbucnit actuala criză de sănătate. Cei doi au fost conectaţi la ECMO (oxigenarea extracorporală arterio-venoasă cu membrană), un dispozitiv folosit în cazul insuficienţei cardiace sau insuficienţei respiratorii.

Au trecut prin momente grele și critice. În urmă cu două săptămâni, când s-au trezit din comă, au constatat că pielea lor căpătase o nuanță brună. Potrivit presei chineze, ciudata situație a fost cauzată de efectul advers al unui antibiotic asupra ficatului. Efectul a fost reversibil, medicul Yi Fan s-a recuperat complet până în prezent. Colegul lui, însă, a pierdut lupta cu boala. Hu Weifeng era internat la terapie intensivă de mai bine de patru luni și a decedat din cauza complicațiilor.

yi-fan-recuperat.jpg

medicul chinez Yi Fan care s-a trezit cu pielea neagră
Medicul Yi Fan s-a trezit și el din comă cu pielea neagră. În prezent, s-a recuperat complet
foto: Daily Mail
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1