Motivul real al arestării studentului american, acuzat de furtul unui afiș în Coreea de Nord

otto.jpg

otto warmbier coreea de nord
Care a fost adevăratul motiv al arestării studentului american, Otto Warmbier
Foto: AFP

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Știrea despre moartea studentului american Otto Warmbier, după ce a petrecut 17 luni într-o închisoare din Coreea Nord a impresionat întreaga lume, dar motivul arestării sale a rămas încă neclarificat.

Până acum, agențiile de presă din întreaga lume au precizat că Otto ar fi fost arestat după ce ar fi încercat să fure un afiș propagandistic din camera de hotel unde fusese cazat.

Choi Sung-ryong, un activist sud-coreean care reprezintă familiile persoanelor răpite în Coreea de Nord, pretinde, pe baza spuselor unui informator din statul nord-coreean că motivul arestării studentului a fost cu totul altul, după cum precizează Daily Star.

El afirmă că Otto, atunci când a călătorit în Coreea de Nord, nu a înțeles pe deplin regulile stricte ale acestui regim despotic și nu și-a dat seama că ar putea avea probleme dacă își înfășoară încălțămintea într-un ziar în care se regăsesc imagini ale dictatorului Kim Jong-un.

De asemenea, Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, ar fi fost repatriat de autoritățile nord-coreene după ce s-ar fi îmbolnăvit de botulism, o boală rară, care poate fi fatală și care este generată de o toxină produsă de o bacterie letală. Informatorul pretinde că Otto ar fi fost arestat pentru simplul fapt că și-ar fi împachetat încălțămintea într-un ziar de propagandă, însă dovezile sunt încă inexistente în acest caz sau cel puțin nu au fost divulgate de presă.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • otto

    Coreea de Nord a acuzat Statele Unite ale Americii că ar conduce o campanie împotriva regimului, profitând de moartea lui Otto Warmbier, studentul american care a fost repatriat în State, într-o stare vegetativă, și a murit la scurt timp. Acuzațiile i se aduc fostului președinte Barack Obama pentru că nu a cerut niciodată eliberarea americanului.

  • otto warmbier coreea de nord

    Otto Warmbier, studentul american închis într-un gulag din Coreea de Nord pe o durată de 17 luni, a fost repatriat după lungi sesiuni diplomatice între SUA și statul nord-coreean. Tânărul, care era student la Universitatea din Cincinnati (Statele Unite), a fost adus în țară în stare de comă și cu leziuni neurologice.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5