Motivul pentru care NATO mută 4.000 de militari în Europa de Est

Ultima actualizare:

    NATO trimite 4.000 de soldați în Europa de RăsăritFoto Getty
NATO trimite 4.000 de soldați în Europa de RăsăritFoto Getty

Oficialii NATO au anunțat ieri, 13 iunie, că vor fi detașate patru batalioane militare în Estonia, Letonia, Lituania și Polonia. Este o măsură care se impune în condițiile în care continuă să existe amenințări dinspre Răsărit.

Secretarul General al Organizației Tratatului atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg, a anunțat în cadrul mitingului că alaința trebuie săîși întărească pozițiile de apărare în flancul de st în condițiile în care Federația Rusă devine din nou tot mi amenințătoare în regiune, relatează CNN.com.

Întrunirea a avut loc la Varșovia, în Polonia, unde auparticipat miniștri apărării ai statelor membre. "Acesta va fi un semnal că NATO este pregătită să-și apere orice aliat:, a declarat ssecretarul general.

Pentru întărirea flancului estic, alianța are în vedere înspecial statele baltice și Polonia, unde vor fi mutate trupele. Încrederea NATO în intențiile lui Vladimir Putin, liderul rus, a scăzut după intervenția și anexarea Crimeei. Un batalion format din soldați britanici va fi mutat în Estonia, în Letonia vor staționa militari din Canada, în timp ce Germania va furniza un alt batalion Lituaniei. În Polonia vor fi staționate trupele americane și este țara de unde vor fi coordonate toate contingentele militare detașate în această regiune.

Aceste fac parte dintre membrii alianței care alocă cele mai multe fonduri pentru domeniul militar, fiind așadar aliați importanți nu doar din punct de vedere geostrategic.

Luna aceasta, în Marea Baltică, NATO a efectuat cel mai exercițiu militar în istoria organizației - așa-numita operațiune  Anaconda-16, la care au participat 31.000 de soldați.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net