Motivul pentru care conducerea Turciei a interzis accesul pe site-ul Wikipedia

Ultima actualizare:

    Erdogan a interzis în Turcia accesul la WikipediaFoto: Getty/Wikipedia
Erdogan a interzis în Turcia accesul la WikipediaFoto: Getty/Wikipedia

În Turcia a fost interzis accesul pe celebrul site Wikipedia, măsura luându-se în baza unei noi legi care permite îngrădirea accesării unor pagini online care au conținut obscen sau care amenință securitatea națională.

Autoritățile turce au demis din funcții peste 3.900 de civili, cadre militare și din poliție, despre care s-a presupus că ar fi avut o atitudine anti-guvernamentală. Au fost de asemenea, interzise și emisiunile Tv unde sunt aranjate întâlniri romantice, precizează The Guardian.

Noua măsură radicală luată de Erdogan a nemulțumit chiar și aliații occidentali, care consideră că Ankara încalcă grav dreptul la liberă exprimare, precum și alte libertăți civile (în special de când a avut loc tentativa eșuată de lovitură de stat).

Autoritatea de supraveghere a telecomunicațiilor (BTK) este cea care a anunțat decizia guvernului turc, citând legea care permite conducerii să interzică accesul la site-uri publice în măsura în care acestea au un conținut neadecvat sau dacă amenință securitatea națională.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net