Motivul neaşteptat pentru care Regina Elisabeta e atât de atașată de cei doi căței ai ei

000_aph2002022883392.jpg

regina elisabeta
Regina Elisabeta iubește cățeii din rasa Corgi, dar prezența lor la evenimente are și un scop precis
Foto: AFP

De-a lungul domniei sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a avut mereu alături de ea câte doi căței pe care i-a iubit enorm de mult, de regulă, din rasa Corgi. Dincolo de dragostea pe care o are pentru câini, prezența lor la evenimentele importante are un scop foarte precis și poate fi destul de bizar pentru unii dintre noi.

Chiar dacă regina Marii Britanii este una dintre cei mai puternici lideri ai lumii, toți cunoscuții săi spun că este o persoană care a rămas la fel de timidă ca în tinerețe. Soțul său, Prințul Philip, i-a fost mereu alături în situațiile jenante, mai ales când a fost nevoită să poarte conversații cu oameni necunoscuți și trebuie punctat asupra faptului că Maiestatea Sa a întâlnit foarte multe persoane străine, mai multe decât oricare alt lider probabil.

Din acest motiv, atunci când este pusă în situații delicate, ea are nevoie de o strategie prin care să iasă din impas și să evite momentele jenante. Alături de metoda omniprezentei poșete, care le indică membrilor staff-ului său când vrea să încheie o conversație cu cineva, mai are și alți ași în mânecă. Unul dintre aceștia se numește „mecanismul cățelului”.

000_app1999121961200.jpg

regina elisabeta
Regina Marii Britanii a avut încă din tinerețe căței Corgi
Foto: AFP

De exemplu, atunci când se simte copleșită sau plictisită de o situație în cadrul unei întâlniri importante, Regina Elisabeta obișnuiește să profite de prezența celor doi căței Corgi pentru a le oferi câte o gustare, pe sub masă. Cățelușii sunt ocazia perfectă de a se scuza că atenția i-a fost distrasă. Alteori, se scuză și pleacă pur și simplu, într-o manieră cât mai politicoasă, cu câinii la plimbare, după cum explică express.co.uk.

Se pare că această metodă a fost aplicată și asupra tuturor membrilor damiliei regale, nu doar în cazul invitaților. Prințului Andrew i-au trebuit trei săptămâni pentru a-și croi drum printre cățeii reginei pentru a-i spune că mariajul său cu Sarah Ferguson era șubredă.

Dincolo de metodele sale bizare, dar politicoase de etichetă socială, Elisabeta a II-a adoră animalele și este, după cum se știe, pasionată de cursele de cai și are aproape o obsesie pentru cursa între pinguini.

Loading...
 
 

Citește și