Momentul şocant când un vas e lovit de valuri de 30 m

article4.jpg

vapor furtuna valuri
Vasul aproape că a fost înghițit de valuri de 30 de metri înălțime.
Foto Yahoo News

Un vapor a fost filmat din interior în timpul unei furtuni devastatoare în Marea Nordului. Imaginile surprind cum vasul este aproape zdrobit de valuri de aproape 30 de metri înălțime.

Luna trecută, în ianuarie 2016, Marea Britanie a fost lovită de așa-numita Furtună Gertrude care a cauzat numeroase pagube materiale și a creat probleme navelor din largul mării, relatează Daily Mail. 

Un vas aflat pe mare a fost lovit de furtună, iar camerele de vedere de la bordul lui au surprins momentele. După cum se poate observa în imaginile video, vasul pare că este înghițit de valurile imense în timp ce puntea este răvășită de acestea.

Echipajul de pe acest tip de navă are misiunea de a-i căuta și salva în caz de pericol pe muncitorii de pe platformele petroliere din largul Mării Nordului.

Iată cum s-a văzut furtuna din interiorul vasului

În timpul Furtunii Gertrude, vântul a bătut cu peste 230 km/h, suficient de puternic cât să doboare copaci, să avarieze automobile și chiar să arunce pe acoperiș un animal de companie. Institutul Meteorologic a declarat atunci cod roșu în orașele Orkney și Shetland, în timp ce Scoția și Nordul Marii Britanii s-au confruntat cu vânt și ploi deosebit de puternice. Coasta scoțiană a fost lovită de valuri de peste 9 metri.

Furtuna Gertrude văzută din satelit

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1