Moment de reculgere la Casa Albă, în memoria celor peste 500.000 de americani uciși de coronavirus

biden-reculegere.jpg

biden reculegere
Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris, împreună cu soţii lor, au ţinut un moment de reculegere în faţa Casei Albe
Sursă foto: Profimedia

SUA au depășit pragul de jumătate de milion de vieți pierdute din cauza pandemiei de coronavirus, ajungând la un bilanț de 500.071 de victime. La Washington a fost decretat doliu și s-a ținut un moment de reculegere. Președintele Joe Biden a transmis un mesaj și a făcut apel la unitate pentru depășirea acestei situații sumbre.

Președintele american Joe Biden a spus că acest bilanț tragic îl depășeșete pe cel al americanilor care au murit în cele două războaie mondiale și războiul din Vietnam. El a făcut din nou apel la unitate într-un mesaj adresat națiunii cu acest prilej. 

Luni seară, clopotele Catedralei Naţionale din Washington, au bătut de 500 de ori, o dată pentru fiecare 1.000 de americani decedaţi în pandemie.

“Trebuie să punem capăt acestei politici de dezinformare ce a divizat familii, comunități și o țară întreagă, ce a costat atâtea vieți omenești. Cei care au murit nu sunt democrați, nici republicani, sunt concetățenii noștri americani, vecinii noștri. Sunt prietenii, mamele, tații, fiicele, soții și soțiile noastre. Trebuie să luptăm împreună, ca un popor unit, ca State Unite ale Americii. Este singura cale să învingem acest virus. Vă promit”, a declarat Biden, după un moment de reculegere, la Casa Albă.

casa-alba-ceremonie.png

casa alba ceremonie
Președintele Joe Biden a transmis un mesaj de solidaritate și a ținut un discurs emoționant luni seara, după ce bilanțul tragic din Statele Unite a ajuns ajuns la 500.000 de morți
Sursă foto: Captură video

"Au murit mai mulţi americani în această pandemie decât în Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial şi războiul din Vietnam", a subliniat preşedintele Joe Biden într-o proclamaţie. ”Vă promit că această națiune va zâmbi din nou”, a mai spus el.

În total, SUA au ajuns la 500.071 de persoane au decedat din cauza coronavirusului și peste 28 de milioane de cazuri de contaminare. Până la 1 iunie, potrivit statisticilor Institute for Health Metrics and Evaluation de la Universitatea din Washington, este aşteptat ca alţi 90.000 de americani să piardă lupta cu boala.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1