Ministrul rus al Apărării, cu o armată de oameni în vizită la Chişinău

serghei_soigu.jpg

serghei soigu
Serghei Şoigu
Foto: arhivă personală

Amplă desfăşurare de forţe pentru vizita ministrului Serghei Şoigu la Chişinău, la invitația președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Delegația oficialului rus numără peste 30 de persoane. Aproximativ 10 persoane din personalul de securitate se află deja în țară, altele 17 urmând să vină vineri, iar ultimele, peste 15, vor ateriza împreună cu ministrul rus, sâmbătă.

Delegația ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, care vine la invitația președintelui Republicii Moldova la evenimentele din 24 august dedicate „marcării celor 75 de ani de la eliberarea Moldovei de fascism”, este comparată cu vizita marilor artişti internaţionali care de obicei pleacă în turnee incusiv cu bucătarul personal după ei.

Din delegație fac parte zeci de ofițeri, inclusiv mai mulți generali din Statul Major al Armatei ruse și din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse. Oficial, se cunoaște doar că va fi prezentă și vicepreședinta Consiliului Federației din Rusia, Galina Karelova.

Vizita ministrului rus al Apărării se desfăşoară în condiţiile unor tensiuni pe plan intern, în special, din partea Blocului "Acum" - partenerii de coaliție a socialiștilor. În timp ce vineri, pe 23 august, cei de dreapta vor comemora victimele regimurilor totalitare şi autoritare, sâmbătă, pe 24 august, cei de stânga vor celebra „eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști”.

 

Citeşte şi:

Igor Dodon, despre interdicția României față de vicepremierul rus „Vor război”

Igor Dodon a primit de la Putin un cadou care ar putea îngrijora România

Loading...

Citește și

  • Victoria socialistului, fost comunist, Igor Dodon în alegerile pentru fotoliul de președinte al Republicii Moldova marchează apogeul carierei economistului care nu și-a ascuns niciodată simpatiile pro-ruse. La 41 de ani este vârful de lance al Rusiei la granița României.

  • igor dodon

    Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost implicat, duminică după-amiază, într-un accident grav petrecut la Străşeni. Două maşini din coloana oficială au fost implicate în accidentul rutier. Potrivit protv.md, persoanele aflate în automobilele implicate în accident au primit asistenţă medicală. Maşina preşedintelui s-a ciocnit de un camion al unei firme avicole.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1