Ministrul de Interne Grec: «Un dezastru biblic cu numeroase pierderi de vieţi umane»

foto_afp_1.jpg

incendiu grecia, dezastru, atena
Pârjol apocaliptic la marginea Atenei
foto AFP
Citeste tot despre: 

Arde Grecia! Peste 600 de pompieri şi sute de voluntari ai Crucii Roşii se luptă cu flăcările care au carbonizat peste 1.000 de case şi 300 de maşini în localitatea Mati, situată pe coastă. De frică, localnicii au petrecut noaptea pe mare. Deasupra lor, cerul este negru şi cer cu disperare măşti de oxigen pentru că riscă să piară intoxicaţi.

Incendiile de vegetaţie au cuprins suprafeţe uriaşe din regiunea Attica, în apropiere de Atena.

incendiu gracia, dezastru, bilant, raniti

Autorităţile locale numesc dezastrul ca fiind unul de proporţii incredibile şi se aşteaptă ca numărul decedaţilor să depăşească 100. „E cea mai mare tragedie din ultimii 10 ani”, titrează presa elenă.

incendiu grecia, dezastru, atena

Premierul Alexis Tsipras a declarat trei zile de doliu naţional în memoria celor care au fost înghiţiţi de flăcări. Primarul oraşului Rafina, Evangelos Bournous a declarat pentru BBC cu lacrimi în ochi că majoritatea celor care au pierit au fost copii, femei şi bătrâni.

foto_epa_1.jpg

incendiu grecia, dezastru, atena
Sute de voluntari au sărit în ajutorul sinistraţilor
foto AFP

Între timp, bilanţul oficial a ajuns la 60 de persoane decedate. Premierul a solicitat ajutor extern pentru a putea face faţă pericolului. Italia, Turcia şi Rusia s-au oferit să trimită avioane şi salvatori calificaţi pentru a veni în ajutorul voluntarilor eleni.

Loading...
 
 

Citește și

  • incendii vegetatie grecia, atena, dezastru, arde grecia

    Arde Grecia! Pompierii au anunţat la primele ore ale dimineţii că 20 de persoane au pierit în incendiile devastatoare de lângă Atena. Două ore mai târziu, un grup de salvatori anunţa că a găsit 26 de trupuri carbonizate, lângă un restaurant. Nefericiţii fuseseră înconjuraţi de flăcări ca într-o capcană mortală şi au pierit în chinuri groaznice, însă bilanțul a crescut dramatic de-a lungul zilei.

  • Nenorocirile Greciei par să nu se mai sfârşească. După tulburările provocate de greve, focul începe să dea bătăi de cap atât locuitorilor, cât şi turiştilor care preferă peisajele de vis din acest paradis de vacanţă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1