Ministerul de Externe a anunțat reluarea curselor Samothraki-Alexandroupolis

ferry_grecia_insula_samothraki.jpg

feirbot insula samothraki
Feribotul Saos care făcea legătura între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută

Coșmarul românilor blocați pe insula Samothraki pare a fi la sfârșit. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri, 14 august, în jurul prânzului, că au fpst reluate cursele tur-retur de pasageri și mașini pe ruta Samothraki-Alexandroupolis.

"Cu referire la situația din insula Samothraki, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Atena, autoritățile elene au confirmat că în cursul acestei dimineți au fost reluate cursele tur- retur de pasageri și autovehicule pe ruta insula Samothraki – Alexandroupolis Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuții cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă", se arată într-un comunciat emis, meircuri, de MAE și citat de Mediafax.

O echipă consulară din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatul General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroipolis pentru a acorda asistență consulară în funcție de necesități.

Care este programul navelor care circulă între Samothraki și continent

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat și programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, conform informațiilor furnizate de autoritățile elene.

„Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la orele 10:30, 15:30, 20:30 iar nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la orele 12:00, 21:00”.

MAE susține, totodată, că românii aflați în Grecia pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 2106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +306978996222.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1