Mină de aur pe fundul mării! Cine a făcut descoperirea

Ultima actualizare:

    Chinezii au descoperit o mină de aur pe fundul măriiFoto: betterwholesaling.com
Chinezii au descoperit o mină de aur pe fundul măriiFoto: betterwholesaling.com

Cercetătorii chinezi au descoperit o mină de aur pe fundul mării, care valorează sute de milioane de dolari. Comoara a fost găsită la o adâncime de 2.000 de metri, în largul insulei chineze Sanshan, la est de marea Bohai. Descoperirea oamenilor de știință chinezi este cu adevărat unică, fiind prima mină submarină din insulele teritoariale chineze.

Deja au fost făcute primele estimări care atestă că această mină de aur pe fundul mării ar conține o cantitate de aproximativ 470 de tone de aur, potrivit Business Insider. Orice cantitate de peste 20 de tone de aur este considerată o mină mare. Cercetătorii chinezi de la Institutul Geologic din Shandong au descoperit mina de aur pe fundul mării, după o muncă asiduă care s-a întins pe trei ani.

Mină de aur pe fundul mării: Accesul este foarte dificil

Oamenii de știință au de îndeplinit o misiune foarte dificilă, accesul la mina de aur, pe fundul mării, este foarte dificil. Experții trebuie să determine cum anume vor ajunge la ea și cum vor efectua exploatarea propriu-zisă a minereului aurifier, care nu se poate face prin metoda tradiționălii a excavării. Cu toate acestea, faptul că este prima mină submarină din apele teritoriale chineze îi face ambițioși pe experții care vor să o exploreze îndeaproape.

Mină de aur pe fundul mării: Statul chinez nu are tehnologia necesară

Mina de aur pe fundul mării este o descoperire unică pentru Chină, însă statul chinez nu dispune de tehnologia necesară pentru a exploata depozitul aurifer submarin. Este foarte greu de localizat principalul filon aurifer. Ar fi nevoie de în jur de 1.000 de muncitori pentru a face această muncă extrem de grea. Chiar dacă este cel mai bun exportator de aur din lume, China nu poate face față provocări de o asemenea amploare.

“Este cam la fel de ușor precum parcarea unei nave spațiale”, a apreciat Zhang Junjin, managerul proiectului.

Cu toate acestea, cercetătorii care au descoperit mina de aur pe fundul mării vor încerca să facă tot posibilul pentru a găsi resursele tehnologice necesare. Xu Zhigin, expert de la Academia de Știință Chineză, a declarat că: “Forajul oceanului marchează dovada că statul chinez și-a extins explorarea de pe pământ, pe mare și că este o uriașă putere geologică”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net