Miliardarul francez Olivier Dassault a murit într-un accident de elicopter

olivier-dassault.jpg

Olivier Dassault a murit în accident de elicopter
Olivier Dassault a fost unul dintre miliardarii Franței, dar și un politician foarte cunoscut
Sursa foto: Profimedia

Miliardarul și omul politic francez Olivier Dassault și-a pierdut viața, duminică, într-un accident de elicopter care s-a produs în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault - producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale - a murit, duminică, în urma unui accident de elicopter, în timpul unui zbor privat, transmite Agerpres.

Delphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault dar şi al pilotului, după ce s-a deplasat de urgență la locul accidentului.

emmanuel-macron.jpg

Emmanuel Macron transmite condoleante familiei lui Olivier Dassault
Emmanuel Macron a transmis condoleante familiei lui Olivier Dassault
Sursa foto: dw.com

Emmanuel Macron, despre Olivier Dassault: „Moartea sa brutală, o mare pierdere”

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor, în vârstă de 69 de ani. „Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi”, a scris şeful statului în mesaj.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1