Mii de refugiaţi, în Austria. Câteva sute au ajuns şi în Germania

Ultima actualizare:

    Refugiaţii sunt aşteptaţi de trenuri în Austria, care îi duc spre GermaniaFoto: AFP
Refugiaţii sunt aşteptaţi de trenuri în Austria, care îi duc spre GermaniaFoto: AFP

Primele autocare pline cu 4.000 de refugiaţi au trecut frontiera cu Austria. Oficialii de la Viena au anunţat că-i vor primi, indiferent de prevederile actuale ale legislaţiei europene.

Aproximativ 4.000 de refugiaţi au ajuns sâmbătă la graniţa Ungariei cu Austria. Autorităţile austriece care estimează că în orele următoare numărul migranţilor de la graniţă se va dubla.

Odată ajunşi la graniţă, oamenii sunt urcaţi în autocare, fiindu-le puse la dispoziţie şi trenuri pentru a-şi continua drumul. La graniţă s-a înfiinţat un centru de primire, astfel că cei care nu pot fi urcaţi în autocar aşteaptă să îşi continue drumul.

Graniţa pe partea austriacă este blocată. Şi autostrada M1 care face legătura între Budapesta şi Viena este blocată pe mai mulţi kilometri în apropierea frontierei.

O parte dintre refugiaţii plecaţi azi-noapte din Ungaria au ajuns deja în Germania. La Munchen, a sosit acum o oră şi jumătate un tren cu aproximativ 400 de imigranţi.  

Între timp, se caută soluţii pentru criza refugiaţilor. La Luxemburg este în desfăşurare o reuniune a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană. La sosirea la discuţii, şeful diplomaţiei austriece a atras atenţia că rezolvarea problemelor nu poate veni dintr-o singură ţară şi a cerut implicarea tuturor statelor membre.

„Trebuie să deschidem ochii, să vedem cât de dramatică este situaţia. Sper ca lumea să realizeze că nu mai putem continua aşa. Este nevoie de un răspuns european. Statele nu mai pot fi lăsate singure. Ungaria, dar şi altele nu pot soluţiona singure această chestiune”, a spus Sebastian Kurz, ministrul de Externe al Austriei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net