Mii de prizonieri puciști, «violați, înfometați și legați» de polițiștii turci

Ultima actualizare:

    Puciștii reținuți de autoritățile militare ar fi violați și torturați, spun martoriifoto: Twitter/Mirror
Puciștii reținuți de autoritățile militare ar fi violați și torturați, spun martoriifoto: Twitter/Mirror

O organizație internațională nonguvernamentală pentru drepturile omului, Amnesty International, susține că are „dovezi credibile” că polițiștii turci îi tratează deplorabil pe prizonierii puciști.

Se pare că autoritățile refuză să îi hrăneacă și să le dea apă și tratament medical, iar potrivit mirror.co.uk, unii dintre deținuți ar fi fost bătuți, violați și torturați. Militanții drepturilor omului mai susțin că mulți dintre cei 10.000 de puciști ar fi închiși în grajduri pentru cai sau în săli de sport, legați la mâini și la picioare și ținuți în poziții nefirești.

„Raportările privind abuzurile, incluzând bătăile și violurile în detenție, sunt extrem de alarmante, mai ales la scara reținerilor pe care le-am văzut în ultima săptămână”, a declarat directorul european al Amnesty International, John Dalhuisen.

„În afara imaginilor înfiorătoare și a videoclipurilor cu acte de tortură care au fost larg difuzate în țară, guvernul a rămas suspicios de tăcut cu privire la abuzuri”, a adăugat Dalhuisen. Reprezentanți ai Amnesty International au vorbit cu diverși avocați, doctori și persoane care lucrează într-un centru de detenție despre condițiile în care sunt ținuți prizonierii. Aceștia ar fi aflat informații alarmante despre tratamentul pe care îl primesc puciștii, în special în cadrul sălii de sport a Poliției din Ankara și în cadrul grajdurilor din clubul de echitație.

Ofițeri militar superiori, «violați cu degetul sau bastonul»

Doi avocați din Ankara, reprezentanți ai deținuților, le-au dezvăluit celor de la Amnesty International că puciștii ar fi văzut ofițeri militari superiori aflați în arest fiind violați de polițiști cu degetul sau cu bastonul.

Un alt martor, lucrător în sediile Poliției din Ankara, a povestit că ar fi văzut un deținut cu răni grave, obținute în urma unor presupuse agresiuni, care eventual și-ar fi pierdut conștiența din cauza bătăilor. Martorul a povestit că a auzit un cadru medical polițist spunând: „Lăsați-l să moară. Vom spune că a venit la noi mort”.

Unii dintre deținuții din sălile de sport ar fi avut răni, tăieturi și vânătăi vizibile, și chiar fracturi osoase. Aproximativ 40 dintre ei ar fi avut lovituri atât de grave încât nu ar fi putut merge. O femeie pucistă care ar fi fost ținută într-un alt centru ar fi avut vânătăi pe față și pe torso. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net