Mesaje rasiste la băcănia unor conaţionali din Franţa: «Rasa voastră de români, fii de c**ve»

Ultima actualizare:

Patronul băcăniei, Cireşar Răducanu, a fost anunţat de localnici că mica lui afacere a fost călcată de hoţi în noapte de 4 spre 5 iunie, relatează astăzi  presa franceză. Odată ajuns la magazin, el a găsit pe arcade inscripţionate mesajele "Rasa voastră de români, fii de c**ve" şi "Închideţi buticul!".

Patronul şi soţia sa, Gabriela Graideanu au descoperit că hoţii furaseră bani din casă şi multe produse, inclusiv sticle de alcool. Daunele se ridică la 1.600 de euro, s-a plâns Cireşar Răducanu. "Pierderea ne aduce într-o situaţie financiară dificilă", a spus soţia comerciantului.

Incidentul de pe bulevardul François-Mitterrand din Rennes a revoltat localnicii, mulţi dintre ei clienţi fideli ai românilor, informează site-ul rennes.lemensuel.com.

"Este scandalos, este intolerabil, mai ales că aceşti comercianţi sunt şarmanţi, ei muncesc din greu şi s-au integrat complet", a spus Annick, o clientă fidelă a băcăniei.

"Această mică afacere făcea cartierul mai viu. Vrem să le arătăm patronilor solidaritatea noastră, pentru a şti că nu sunt doar rasişti în Franţa", a adăugat femeia.

În cartier, acest caz a produs puternice reacţii. Alţi rezidenţi, cum ar fi asociaţia de ambarcaţiuni de pază, a trimis chiar şi o scrisoare din partea asociaţiilor din cartier pentru a denunţa aceste fapte.

Ambii patroni au depus plângere. Siguranţa departamentală a început o anchetă. Totodată, asociaţia SOS Rasism ia în calcul posibilitatea de a depune plângere în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net