Melbourne: Bărbatul responsabil de atentat a fost inculpat pentru 18 tentative de omor

drjo7qavwaewal8.jpg

foto
Bărbatul care a comis fapta nu este afiliat unei grupări teroriste
Foto: Mediafax

Bărbatul care a intrat joi cu un autovehicul în pietonii aflaţi pe o trecere în oraşul australian Melbourne, rănind 18 persoane, a fost inculpat sâmbătă pentru tot atâtea tentative de omor, a anunţat poliţia australiană, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Saeed Noori, 32 de ani, un afgan sosit în Australia ca refugiat, are un trecut tumultos, marcat de consumul de droguri.În plus, el suferă de tulburări mintale. Împotriva lui au fost formulate "18 capete de acuzare pentru tentativă de omor şi un cap de acuzare pentru conducere a autovehiculului punând în pericol vieţi', a precizat poliţia statului Victoria într-un comunicat. Potrivit spuselor anchetatorilor, încă nu a fost determinat motivul care l-a determinat pe bărbat să comită această faptă. În urma primelor cercetări, el nu are legătură cu grupările teroriste, dar în timpul interogatoriului a făcut câteva afirmații controversate despre Allah. Autoritățile au declarat că vor întări normele de securitate în Australia în timpul sărbătorilor de iarnă, în urma teribilului incident.

Saeed Nouri a intrat în mod deliberat cu maşina sa în mulţimea aflată pe o trecere de pietoni din centrul oraşului Melbourne, chiar mai frecventat decât de obicei în această perioadă de sărbători. Magistratul care judecă cazul a cerut ca autorul să fie supus unui nou examen psihiatric.

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1