Medic: Patru dintre pasagerii răniţi în Muntenegru prezintă risc vital

Ultima actualizare:

    Vedere asupra locului în care s-a produs accidentul de autocar din Muntenegru. (Foto: Reuters)
Vedere asupra locului în care s-a produs accidentul de autocar din Muntenegru. (Foto: Reuters)

Patru dintre pasagerii răniţi în accidentul de autocar din Muntenegru prezintă risc vital şi sunt conectaţi la aparate, anunţă reprezentantul clinicii KCCG din Podgoriţa, citat de site-ul de ştiri RTCG şi preluat de Mediafax

"Patru dintre pasageri prezintă risc vital şi sunt conectaţi la aparate respiratorii", a declarat medicul Rank Lazovici într-o conferinţă de presă. "O echipă din România va stabili care pacienţi pot fi repatriaţi cu avionul", a adăugat oficialul muntenegrean.

Secretarul de stat Raed Arafat a mulţumit autorităţilor muntenegrene pentru asistenţa oferită pacienţilor români.Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

Autorităţile din Muntenegru au confirmat că toate victimele din autocar sunt cetăţeni români. Ambasadorul român în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat duminică seara în faţa spitalului în care sunt internaţi răniţii că autocarul transporta 46 de pasageri, care mergeau din România către Budva cu o agenţie de turism românească.

Accidentul a avut loc duminică după-amiază, imediat după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că şoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum.

Potrivit agenţiei de ştiri MINA, acesta este cel mai grav accident rutier din istoria Muntenegrului. Tragedia a avut loc în zona canionului Moraca, unde, în 1998, un autocar sârb a avut un accident similar, soldat cu 20 de morţi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net