Măsurile dure luate de guvernul spaniol în Catalonia după referendum

referendum_catalonia.jpg

catalonia referendum
Guvernul spaniol dorește staționarea în regiunea Catalonia a forțelor de ordine, pentru a menține controlul
Foto: Getty

Referendumul care ar fi avut ca scop votarea independenței regiunii Catalonia a avut efecte dezastruoase după ce polițiștii au intervenit în forță pentru a-l opri, numeroase persoane fiind rănite. Ca urmare a ciocnirii violente dintre forțele de ordine și civili, Guvernul a trimis trupe suplimentare pentru a menține controlul.

Ministrul de Interne a deplâns efectele brutale ale intervenției polițiștilor, dar tot acesta a recunoscut că prezența forțelor de ordine în nordul Spaniei va fi menținută atât timp cât este necesar, relatează Associated Press, citată de Digi 24.

Ministrul de Interne a justificat acțiunea în forță a polițiștilor sub pretextul că aceștia nu au încercat decât să sustragă materialul electoral folosit pentru referendum, dar oamenii au opus rezistență.

Autoritățile din Madrid au trimis cel puțin 5.000 de polițiști din cadrul Poliției Naționale și a Gărzii Civile pentru a se alătura celor aproape 10.000 de oameni care alcătuiesc forțele de ordine deja existente în regiune, informează sursa citată.

Duminică, 1 octombrie, polițiștii au tras cu gloanțe de cauciuc, au lovit cu bastoanele și picioarele persoanele care au ieșit în stradă să apere referendumul.

Loading...

Citește și