Mărturiile cutremurătoare ale jurnalistului care a petrecut 6 luni cu Ted Bundy: «I-am organizat nunta»

ted-bundy.jpg

ted bundy
Ted Bundy a fost executat în anul 1989
Foto: Netflix

Ted Bundy este unul dintre cei mai sângeroşi criminali a tuturor timpurilor şi cel care a şocat o lume întreagă prin faptele sale condamnabile. Chiar şi după ce a fost condamnat la moarte prin execuţie şi şi-a găsit sfârşitul pe un scaun electric în anul 1989, ziariştii de peste Ocean şi nu numai au continuat să investigheze amănunte din viaţa lui Bundy. De departe, cel mai implicat în acest proces a fost jurnalistul Stephen Michaud, cel care a susţinut o serie de interviuri cu Ted Bundy pentru a scrie o carte despre mintea malefică din spatele unui zâmbet care a ademenit spre moarte mai mult de 30 de tinere.

Ajuns la pensie, Stephen Michaud a acordat un interviu publicaţiei britanice The Sun în care a vorbit despre dialogurile profunde pe care le-a avut de-a lungul timpului cu Ted Bundy, după ce acesta a fost închis pentru faptele sale înfiorătoare. Jurnalistul a povestit o serie dintre mărturisirile cutremurătoare făcute de către cel care a curmat, cu brutalitate, viaţa a mai mult de 30 de tinere. Jurnalistul rememorează expresia facială inumană avută de Ted atunci când îi detalia amănuntele din jurul crimelor sale şi relatează că a contribuit chiar la amenajarea camerei din închisoare în care Ted avea să se căsătorească cu aleasa inimii sale.

ted_bundy.jpg

ted bundy
Platforma Netflix a lansat,în anul 2019, un documentar controversat despre Ted Bundy
Foto: Captură video

Stephen Michaud s-a implicat în planificarea nunţii lui Ted Bundy

“Nu mi-am dat seama în ce mă bag. Încă din primul interviu am început să am o stare ciudată, după ce am descoperit că eu şi Ted eram de aceeaşi vârstă şi din acelaşi oraş. Amândoi fusesem crescuţi doar de mamele noastre. Ted era un bărbat intelligent, dar odios şi foarte mândru de lucrurile pe care le comisese. Eu şi partenerul meu am devenit atât de implicaţi în lumea lui Bundy încât am fost cei care am aranjat camera în care s-a căsătorit. I-am cumpărat chiar şi o pereche de şosete pe care a purtat-o la nuntă|”, a povestit ziaristul pentru The Sun.

Jurnalistul a fost şocat de lipsa de empatie pe care Ted a arătat-o 

Timp de şase luni, Stephen Michaud l-a vizitat pe Bundy în închisoarea în care era reţinut sau i-a telefonat pentru a înţelege motivele care l-au determinat pe să săvârşească crimele teribile. Discuţiile au fost, nu de puţine ori, unele care i-au oferit jurnalistului dornic de a da lovitura cu cartea despre criminalul Ted Bundy, fiori reci pe şira spinării. La mai bine de 30 de ani de la acel moment, Stephen încă îşi aminteşte cu exactitate faptul că ochii lui Bundy, în mod normal albaştri, se transformau instantaneu într-un negru sumbru atunci când vorbea, fără regret şi plin de satisfacţie, despre cele care au murit pentru că au avut încredere oarbă în el şi în aerul de gentleman pe care îl afişa cu dezinvoltură, relatează The Sun.

Loading...

Citește și

  • charles manson

    Iubirea poate lua forme bizare și friza absurdul, împingându-i pe unii la gesturi cu consecințe penale. Acesta este și cazul lui Lynette Fromme, fostă membră a clanului fondat de teribilul Charles Manson.Într-un interviu, nerecomandat celor sensibili, a vorbit despre temutul criminal și despre iubirea pe care încă i-o poartă.

  • Foto

    Charles Manson, liderul cultului „Manson Family”, care și-a îndemnat adepții în anii '60 să comită crime îngrozitoare, a murit luni dimineață, 20 noiembrie, la vârsta de 83 de ani. În urmă cu patru zile, el a fost transferat de urgență la spital, potrivit Digi24.