Mărturii înfiorătoare! Au rămas fără păr pe cap de la coronavirus

cadere-par.jpg

Mulți bolnavi de coronavirus s-au plâns că a început să le cadă părul
Mulți bolnavi de coronavirus s-au plâns că a început să le cadă părul

Coronavirusul pare că nu atacă doar plămânii și alte organe! Mulți bolnavi se plâng și de faptul că au rămas fără păr pe cap.”Îmi cad smocuri pe pernă. Îmi este frică să nu chelesc”, s-a plâns o femeie din Marea Britanie, care a stat intubată timp de zece zile.

Mai bine de un sfert din 1.500 de pacienți infectați cu coronavirus chestionați în cadrul unui sondaj online au declarat că se confruntă cu o cădere severă a părului, la câteva săptămâni după externarea din spital, relatează presa britanică.

Mulți au postat fotografii pe Facebook și au arătat cum părul li s-a rărit și li se desprind smocuri.

Mărturii înfiorătoare! Au rămas fără păr pe cap de la coronavirus 

Unii dintre ei se tem că vor rămâne cu chelie. Este și cazul lui britanicei Grace Dudley, care deși are doar 30 de ani, în martie a dezvoltat o formă gravă de Covid-19 și a fost intubată timp de zece zile. 

La o lună după ce a fost externată din spital, femeia a observat pe pernă mai multe smocuri de păr, scrie The Sun.

Grace-Dudley-britanica-ramasa-fara-par-de-la-coronavirus.jpg

Britanica Grace Dudley a rămas fără păr de la coronavirus
Britanica Grace Dudley a rămas fără păr de la coronavirus
Foto: metro.co.uk
„M-am trezit și am observat că era pe pernă și mi-am zis că nu e de bine. De fiecare dată când îmi periam părul, cădea și asta se mai întâmplă și acum. Mi-am pierdut 55% din păr și în fiecare zi pierd tot mai mult. Am zone de chelie și este dificil, pentru că aveam un păr. Am fost la medic ca să îmi examineze părul și mi-a spus că împi voi pierde cea mai mare parte a părului, dacă nu chiar pe tot. Am întrebat de ce și mi-a explicat că am fost aproape de moarte când am fost în spital cu Covid, iar corpul meu trece printr-un proces de deces și a folosit toată energia care ar fi fost necesară pentru menținerea părului ca să mă țină în viață. Așa că acum trebuie să cadă tot și să crească la loc”, a povestit ea.

Într-un sondaj online la care au participat peste 1.500 de persoane din grupul de Facebook Survivor Corp, 27% dintre persoanele care se recuperează după infecția cu coronavirus au spus că se confruntă cu căderea părului.

Potrivit medicilor, persoanele care au febră de peste 38 de grade se vor confrunta cu căderea părului, deoarece temperatura ridicată întrerupe ciclul natural al vieții părului.

Loading...